Bărbatul a murit pe 2 martie, în urma unor bombardamente care au lovit cartierul de blocuri din imediata vecinătate, spune femeia. El ieşise pe la ora 17,15 să vadă ce se întâmplă şi atunci a fost ucis în urma unui atac aviatic, îşi aminteşte ea. Toată familia se afla în casă, însă nu a putut ieşi din cauza atacurilor violente ale soldaţilor ruşi.
"El a fost ucis în timp ce a ieşit din casă. Noi l-am găsit afară pe data de 3 martie. L-am găsit ars, plin de sânge. Au fost aşa de puternice loviturile, că l-au mutilat. (...) Treceau atât de multe tancuri pe stradă, că nu reuşeam să îl luăm. Nu ieşeam că trăgeau în noi, cu puştile, cu tancurile. În sfârşit, am reuşit să îl punem patru oameni într-o pătură. L-am luat eu, soţul meu, fratele şi nepotul şi am făcut o groapă mică aici lângă casă, pe stratul de pătrunjel, ca să nu îl mănânce câinii. I-am făcut o cruce, am bătut crucea şi am fugit cu toţii la nouă kilometri de aici. Tăticul meu este aici în faţa mea, la câţiva centimetri în pământ", a declarat, pentru AGERPRES, Blaskiuk Olena Viktorovna.
Citește și Polonia vrea reevaluarea relaţiilor cu Ungaria după pactul Orban-Putin pe tema gazelor naturale
Acum, după ce oraşul a fost eliberat de ocupanţii ruşi, femeia cere autorităţilor să o sprijine pentru a face deshumarea şi a-l îngropa creştineşte.
Citește și Japonia renunță la importul de vodcă și cărbune din Rusia din cauza crimelor de război
Oraşul s-a aflat sub ocupaţia armatei ruse o lună, timp în care circulaţia persoanelor în localitate era interzisă. Pe timpul ocupaţiei, zeci de blocuri, dar şi sute de case din oraş au fost bombardate, iar populaţia a fost supusă unor torturi inimaginabile sau a fost ucisă. Autorităţile estimează că atacul armatei ruse s-ar fi soldat cu zeci sau chiar sute de morţi, însă numărul exact va fi stabilit ulterior. Forţele ruse s-au retras din nord-vestul Kievului în această săptămână.