Problemele au început când echipa tehnică a ajuns în satul Chopcca din peru pentru a repara niște componente ale unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba.
Fermierii din zonă s-au opus reparației și i-au sechestrat pe lucrători, apoi şi au cerut eliminarea antenei în schimbul eliberării tehnicienilor, a declarat un purtător de cuvânt al companiei de telecomunicaţii Gilat Peru, una din principalele companii în domeniu.
"Locuitorii nu i-au lăsat să intre (în sat) pentru că au susţinut că 5G transmite COVID-19", a explicat situaţia purtătorul de cuvânt al Gilat Peru.
Cei opt angajaţi au fost ţinuţi captivi începând de miercuri şi au fost eliberaţi în urma unui acord cu autorităţile, a anunţat sâmbătă poliţia peruană.
"Toţi au fost eliberaţi. Ei spun că au fost deţinuţi în condiţii bune", a declarat pentru AFP Leni Palacios, un reprezentant al poliţiei din regiunea Huancavelica, în Anzii peruvieni. Cazul a început atunci când tehnicienii au venit să repare o componentă a unei antene de telecomunicaţii din provincia Acobamba, la peste 500 de kilometri sud-est de capitala Lima.
Eliberarea angajaţilor a avut loc după o întâlnire între locuitorii din Chopcca şi o comisie formată din reprezentanţi ai ministerului transporturilor, guvernului regional şi companiei Gilat Peru.
"În cadrul şedinţei a fost semnat un acord pentru eliberarea angajaţilor", a declarat Leni Palacios.
Purtătorul de cuvânt al lui Gilat Peru a negat instalarea 5G de către compania sa. El a menţionat faptul că pe reţelele sociale circulă teorii care stabilesc conexiuni între noua tehnologie 5G şi răspândirea COVID-19.
Comentarii 0