Olga Bikovskaia, soția care și-a îndemnat soțul, soldat rus, să violeze ucrainence

DE Elena Andrei | Actualizat: 17.04.2022 - 18:18
Olga Bikovskaia, soția care și-a îndemnat soțul, soldat rus, să violeze ucrainence/foto: dailymail
Cuplul Roman Bikovski și soția Olga Bikovskaia/foto: dailymail
Roman Bikovski /foto: dailymail

Fotografii ale soției care a fost înregistrată dându-i soțului, soldat rus, permisiunea de a viola femei ucrainene în timpul invaziei ordonate de Vladimir Putin, au fost postate pe rețelele de socializare.

SHARE

Forțele de securitate din Kiev au publicat o secvență audio al unei conversații dintre un cuplu, care a fost acum identificat drept Roman Bikovski și soția Olga Bikovskaia, potrivit Radio Liberty.

În înregistrare, femeia - Olga Bikovskaia - este auzită spunându-i bărbatului că are permisiunea ei de a viola femei ucrainene în timp ce acesta servește în forțele de invadare în Ucraina, atâta timp cât nu îi spune și folosește prezervative „ca să se protejeze”.

Clipul șocant de 30 de secunde a fost publicat la 12 aprilie, când președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat trupele ruse că au comis „sute de violuri”, inclusiv agresiuni sexuale asupra copiilor mici în țara sa.

În secvența audio, Olga este auzită spunând: „Deci da, fă-o acolo. Femeile ucrainene de acolo. Violați-le. Da. Nu-mi spune nimic, înțelegi.”

„Deci ar trebui să violez și să nu-ți spun nimic”, întreabă soțul. 

„Da, ca să nu știu nimic”, spune vocea femeii, apoi amândoi râd. 

„Chiar pot?” întreabă el din nou.

„Da, îți permit”, spune ea, chicotind. „Doar protejează-te”, a adaugat ea.

„Ok”

Jurnaliştii de investigaţie de la Radio Liberty au colaborat cu serviciile de specialitate din Ucraina pentru a urmări telefonul implicat în apel, unul dintre numere fiind localizat în regiunea Herson în aprilie.

Anchetatorii au descoperit apoi că cele două numere de telefon erau legate de două conturi de pe rețeaua de socializare rusă VKontakte - aparținând lui Roman Bikovski, în vârstă de 27 de ani, și soției sale, Olga Bikovskaia - ambii originari din Orel, Rusia.

Contul lui Roman a fost închis, însă jurnaliştii l-au găsit prin fotografii postate de unul dintre prietenii săi - Alexei Zabrusov - care arătau că au servit împreună în 2016 în aceeaşi divizie de armată.

De acolo, anchetatorii au reușit să găsească alți prieteni și membri ai familiei lui Roman, ceea ce i-a condus la mai multe poze cu el în uniformă militară, ceea ce a stabilit că acum face parte din Regimentul 108 de Asalt Aeropurtat din Rusia - o unitate cunoscută pentru implicarea sa în anexarea Crimeii în 2014.

De asemenea, au aflat că soții s-au mutat în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, în jurul anului 2018.

Contul de socializare al Olgăi era între timp deschis (până când a fost șters la 13 aprilie). Ea apărea în imagini cu bărbatul identificat drept Roman Bikovski. 

Radio Liberty sunat cuplul folosind numerele descoperite.

Roman a răspuns și a negat că se află în regiunea Herson și, odată ce a aflat că era contactat de reporteri, a negat și că este bărbatul din înregistrarea audio. Cu toate acestea, Radio Liberty a precizat că vocea lui se potrivește.

Olga Bikovskaia a răspuns și ea și a confirmat pentru Radio Liberty că soțul ei se afla la Sevastopol, fiind tratat pentru o rănire. După ce a dezvăluit asta, ea a întrerupt rapid apelul telefonic. Contul ei de socializare a fost șters la scurt timp după aceea.

Clipul audio de 30 de secunde al conversației a fost postat pe canalul Telegram al Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te