O româncă acuză o mare companie de atitudine abuzivă: Lucrăm 10 ore în picioare, pe salariu minim

DE Alex Darvari | 15.03.2023 - 14:12
Româncă, angajată la o mare companie a lumii - Foto: Profimedia

O româncă este angajată la o mare companie din lume și se plânge de condiții inumane de muncă, aspect care i-a afectat foarte tare sănătatea. Pe lângă asta, ea spune că primește un salariu foarte mic, aspect pe care îl socotește un abuz.

SHARE

Muncitorii de la gigantul comerțului electronic Amazon din orașul englez Coventry organizează cea mai mare grevă împotriva companiei din Marea Britanie.

Citește și: Un român de 28 de ani a terorizat un oraș din Italia. A fost supranumit „hoțul cu ciocanul roșu”

Copmania  va elimina încă 10.000 de locuri de muncă. Motivul îl reprezintă faptul că pentru prima oară în aproape 20 de ani, Amazon a raportat anul trecut pierderi. Ele s-a cifrat la 2,7 miliarde de dolari Detalii AICI

Stresul și boala

Emilia Grădinaru, o româncă de 47 de ani care lucrează la fabrica din Coventry de la deschiderea acestuia în 2018, este unul dintre numeroșii angajați care se plâng de problemele de sănătate cauzate de "pantofii de siguranță" pe care sunt obligați să îi poarte, scrie diariosevillia.es.

Pe lângă picioarele umflate, ea se confruntă cu dureri de spate constante, din cauza greutății pe care trebuie să o care fără a putea sta jos în timpul turei de 10 ore. Ea este una dintre cele femei care lucrează 60 de ore pe săptămână, în loc de 40, pentru a se putea descurca în fața creșterii costului vieții.

"Suntem oameni, nu roboți", spune ea pentru EFE, reluând unul dintre sloganurile greviștilor, pentru a explica controlul și mustrările constante la care sunt supuși de către superiorii lor.

Cer mult. Niciodată nu e destul

"Mereu cer mai mult de la noi, niciodată nu este suficient. Mă lasă sănătatea și nu văd lumina zilei", adaugă Justyna Nowak, o poloneză de 35 de ani.

Citește și: Un român de 28 de ani a terorizat un oraș din Italia. A fost supranumit „hoțul cu ciocanul roșu”

În fața condamnării pe scară largă a obiectivelor excesive, un purtător de cuvânt al Amazon a declarat pentru EFE că „indicatorii de performanță sunt evaluați periodic și se bazează pe repere bazate pe istoricul real al performanțelor angajaților". "Ne uităm la performanța lor și apoi stabilim acea măsurătoare, având întotdeauna în vedere siguranța", a explicat el.

Citește și: Senatori PSD, PNL, AUR ignoră amenințările Chinei la adresa siguranței României. Acuzații de spionaj

O altă plângere frecventă în rândul greviștilor este insuficiența toaletelor într-o unitate cu peste 14 kilometri de benzi transportoare, ceea ce într-un caz ar fi dus la urinarea în sticle de plastic. În schimb, compania spune că "toți angajații au acces ușor la instalațiile sanitare, care se află la o distanță mică de mers pe jos de locul de muncă. Ei pot folosi toaleta atunci când este necesar".

Cum se muncește

Ture săptămânale de până la 60 de ore pentru un salariu minim, picioare și spate zdrobite și lipsa toaletelor într-o unitate imensă se numără printre plângerile muncitorilor Amazon din orașul englez Coventry, care organizează cea mai mare grevă împotriva gigantului din Marea Britanie.

După prima lor grevă din 25 ianuarie, un grup de aproape 500 de angajați afiliați la sindicatul GMB au intensificat presiunea pentru o nouă grevă, totală, în semn de protest față de salariile și condițiile de muncă pe care le consideră abuzive.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te