O femeie a fost arestată după ce le-a servit rudelor o cină cu vită și ciuperci. Ce a găsit poliția

DE Florin Budescu | Actualizat: 02.11.2023 - 21:31
O femeie e suspectată că şi-a omorât rudele, cu ciuperci - Foto: captură video YouTube/Bucătăria lui Săndel - imagine cu caracter ilustrativ

O femeie este suspectată de poliţia australiană că şi-ar fi omorât rudele, după ce le-a gătit şi servit la masă un delicios escalop de vită, cu ciuperci otrăvitoare. Acum este cercetată sub arest la domiciliu.

SHARE

Poliția australiană a adus acuzații de crimă împotriva unei femei care le-a servit un prânz rudelor sale, la începutul acestui an, în urma căruia au murit trei persoane, din cauza unei otrăviri cu ciuperci.

Poliția din Statul Victoria a confirmat că este vorba despre o femeie în vârstă de 49 de ani, pe nume Erin Patterson.

O femeie e suspectată că şi-a omorât rudele, cu ciuperci otrăvitoare

Aceasta este subiectul a trei capete de acuzare de crimă și cinci de tentativă de omor, după ce a fost arestată.

Presa locală a identificat-o pe femeie drept Erin Patterson, în vârstă de 49 de ani, pe care poliția a identificat-o anterior ca fiind cea care a gătit și servit masa care s-a soldat cu moartea celor trei rude ale ei.

Când i s-a cerut să confirme identitatea femeii, poliția din Statul Victoria a refuzat să comenteze. Patterson ar fi fost arestată la casa ei din orașul Leongatha, din sudul statului.

Citeşte şi: Ambasada Rusiei din Chișinău colcăie de spioni, colegi cu „experții” în otrăvirea cu Noviciok

Inspectorul-detectiv Dean Thomas a descris acuzațiile drept următorul pas dintr-o lungă anchetă, conform CNN.

„În ultimele trei luni, această investigație a fost supusă unui nivel incredibil de intens de control public și curiozitate.

Nu mă pot gândi la o altă investigație care să fi generat acest nivel de interes mediatic și public, nu doar aici, în Victoria, ci și la nivel național și internațional”, a spus el.

Citeşte şi: Tatăl unui mare artist, acuzat că și-a otrăvit iubita, pe Miss România. Ucigașul o face din gelozie

„Cred că este deosebit de important să ținem cont de faptul că, în centrul acestui eveniment, trei persoane și-au pierdut viața.

Aceștia sunt trei oameni care, din toate punctele de vedere, au fost foarte iubiți în comunitățile lor și celor dragi le este foarte dor de ei”, a adăugat Thomas.

Patterson le-a servit victimelor o masă din carne de vită Wellington cu ciuperci (adică escalop cu ciuperci), la sfârșitul lunii iulie. Aceştia erau foștii ei socri, precum și sora și soțul soacrei ei, oaspeți la casa ei din Leongatha, potrivit poliției.

La doar câteva zile după masă, fosta ei soacră, Gail Patterson, în vârstă de 70 de ani, sora lui Gail, Heather Wilkinson, în vârstă de 66 de ani, și soțul lui Gail, Don, în vârstă de 70 de ani, au murit în spital.

Citeşte şi: 

Un al patrulea participant la acea masă, reverendul Ian Wilkinson, în vârstă de 68 de ani, a ajuns grav bolnav și ar avea acum nevoie de un transplant de ficat, dar și-a revenit suficient pentru a părăsi spitalul, în septembrie.

Patterson a negat orice, spunând presei locale că nu avea idee că ciupercile pe care le-a folosit în rețetă sunt periculoase.

„Sunt devastată să cred că aceste ciuperci ar fi putut contribui la boala suferită de cei dragi. Chiar vreau să repet că nu am avut absolut niciun motiv să-i rănesc pe acești oameni, pe care i-am iubit”, a spus Patterson poliției.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te