Inițial, femeia a fost șocată de suma colosală din contul său bancar și, în loc să semnaleze eroarea, a decis să utilizeze banii în alte scopuri.
O femeia s-a trezit cu 10 milioane de $ în cont. Și-a cumpărat o vilă și a ascuns restul. Ce a urmat
Și-a achiziționat rapid o vilă de lux și a repartizat restul sumei în diverse conturi bancare pentru a le șterge urma.
Banca a constatat abia după șapte luni că s-a produs o eroare și a încercat să recupereze fondurile transferate accidental. Cu toate acestea, procesul s-a dovedit a fi extrem de anevoios și complex.
Femeia a ascuns fluxul de bani printr-o serie de conturi bancare, făcând astfel urmărirea acestora aproape imposibilă.
Inițial, transferul ar fi trebuit să fie o rambursare de doar 100 de dolari în contul lui femeii, conform kreiszeitung.de.
Cum s-a produs eroarea?
Femeia a primit peste 10 milioane de dolari din cauza faptului că un angajat al companiei a introdus greșit numărul de cont în câmpul destinat sumei de transfer. Compania Crypto.com a apelat la instanță pentru a-și recupera prejudiciu.
Evenimentul a avut loc cu aproximativ un an și jumătate în urmă, însă procesul a durat din cauza faptului că femeia a reușit să împrăștie banii, făcând astfel returnarea acestora mult mai dificilă.
Pe parcursul procesului, s-a dezvăluit că femeia achiziționase deja o vilă în valoare de 1,35 milioane de dolari în Craigieburn, nordul Melbourne-ului. Cu toate acestea, drepturile asupra proprietății fuseseră transferate surorii sale, care locuiește în Malaezia. În consecință, instanța a emis un ordin de blocare a bunurilor obținute ilegal de sora sa. Cu toate acestea, procedura nu a avut succes, deoarece nu s-a primit răspuns nici de la sora lui femeii, nici de la avocații acesteia.
Întrucât primele eforturi de returnare a banilor nu au avut succes, instanța i-a ordonat lui surorii femeii îmbogățită peste noapte să vândă proprietatea cât mai curând posibil. Banii ar trebui să fie returnați imediat companiei, cu o dobândă de aproximativ 30.000 de dolari. Ulterior, instanța va decide dacă cazul poate fi considerat încheiat sau dacă instituția cripto-financiară va reuși să recupereze restul milioanelor, o perspectivă puțin probabilă.
Până în prezent compania a reușit să recupereze doar 7,3 milioane de dolari.