O femeia s-a trezit cu 10 milioane de $ în cont. Și-a cumpărat o vilă și a ascuns restul. Ce a urmat

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.08.2023 - 15:47
Sursa foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

O companie de criptomonede a transferat, din greșeală, o sumă colosală de 10 milioane de dolari către o femeie din Australia, deși aceasta trebuia să primească doar 100 de dolari. Cum s-a văzut cu milioanele în cont, femeia a luat o decizie radicală.

SHARE

Inițial, femeia a fost șocată de suma colosală din contul său bancar și, în loc să semnaleze eroarea, a decis să utilizeze banii în alte scopuri.

O femeia s-a trezit cu 10 milioane de $ în cont. Și-a cumpărat o vilă și a ascuns restul. Ce a urmat

Și-a achiziționat rapid o vilă de lux și a repartizat restul sumei în diverse conturi bancare pentru a le șterge urma.

Banca a constatat abia după șapte luni că s-a produs o eroare și a încercat să recupereze fondurile transferate accidental. Cu toate acestea, procesul s-a dovedit a fi extrem de anevoios și complex.

Femeia a ascuns fluxul de bani printr-o serie de conturi bancare, făcând astfel urmărirea acestora aproape imposibilă.

Inițial, transferul ar fi trebuit să fie o rambursare de doar 100 de dolari în contul lui femeii, conform kreiszeitung.de.

Cum s-a produs eroarea?

Femeia a primit peste 10 milioane de dolari din cauza faptului că un angajat al companiei a introdus greșit numărul de cont în câmpul destinat sumei de transfer. Compania Crypto.com a apelat la instanță pentru a-și recupera prejudiciu.

Evenimentul a avut loc cu aproximativ un an și jumătate în urmă, însă procesul a durat din cauza faptului că femeia a reușit să împrăștie banii, făcând astfel returnarea acestora mult mai dificilă.

Pe parcursul procesului, s-a dezvăluit că femeia achiziționase deja o vilă în valoare de 1,35 milioane de dolari în Craigieburn, nordul Melbourne-ului. Cu toate acestea, drepturile asupra proprietății fuseseră transferate surorii sale, care locuiește în Malaezia. În consecință, instanța a emis un ordin de blocare a bunurilor obținute ilegal de sora sa. Cu toate acestea, procedura nu a avut succes, deoarece nu s-a primit răspuns nici de la sora lui femeii, nici de la avocații acesteia.

Întrucât primele eforturi de returnare a banilor nu au avut succes, instanța i-a ordonat lui surorii femeii îmbogățită peste noapte să vândă proprietatea cât mai curând posibil. Banii ar trebui să fie returnați imediat companiei, cu o dobândă de aproximativ 30.000 de dolari. Ulterior, instanța va decide dacă cazul poate fi considerat încheiat sau dacă instituția cripto-financiară va reuși să recupereze restul milioanelor, o perspectivă puțin probabilă.

Până în prezent compania a reușit să recupereze doar 7,3 milioane de dolari.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te