Noul tip de coronavirus din China a făcut șase victime

DE Adelina Sahlean | 21.01.2020 - 15:23
Foto: New York Post

Noul virus apărut luna trecută în China a făcut şase victime în oraşul Wuhan (centru), cu două mai mult decât indica precendentul bilanţ, a anunţat marţi primarul acestui oraş aflat în centrul epidemiei, transmite marţi AFP.

SHARE

Intervievat de televiziunea de stat CCTV, Zhou Xianwang a precizat că un număr total de 258 de persoane au fost infectate în oraşul său, iar 227 primesc încă tratament.

Tot marţi, autorităţile din China anunţaseră identificarea a 77 de cazuri noi, într-un moment în care multe alte ţări din Asia îşi intensifică controalele în faţa răspândirii noului virus, asemănător SARS, după ce acesta fusese la persoane din Japonia, Coreea de Sud şi Thailanda.

În total există 291 de cazuri confirmate şi 922 de pacienţi rămân sub observaţie în spitalele din China, au anunţat marţi autorităţile sanitare din această ţară.

Autorităţile din Taiwan au confirmat marţi primul caz de infectare cu noul virus pe insulă la o femeie care s-a întors din Wuhan, potrivit dpa.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se va reuni miercuri pentru a decide dacă va declara epidemia drept o "urgenţă de sănătate publică de preocupare internaţională".

În Thailanda, autorităţile au implementat controale termice obligatorii pe aeroporturile din Bangkok, Chiang Mai, Phuket şi Krabi, pentru pasagerii care provin din zonele din China unde există riscul de contaminare, în contextul în care Thailanda primeşte un sfert din zborurile internaţionale din Wuhan, un oraş de 11 milioane de oameni unde boala a fost detectată pentru prima dată în decembrie într-o piaţă.

Cu ocazia Anului Nou Chinezesc, care începe în acest sfârşit de săptămână, circa 1.300 de pasageri vor călători pe această rută în fiecare zi, astfel că autorităţile thailandeze doresc să evite orice risc de epidemie în condiţiile în care sezonul turistic este în toi.

La Hong Kong, autorităţile au declarat de asemenea că sunt în "alertă maximă", după ce SARS (Sindrom Respirator Acut Sever) a provocat câteva sute de decese în intervalul 2002-2003. Aeroportul oraşului, unul dintre cele mai aglomerate din lume, efectuează deja controale termice pentru toţi pasagerii. Cei care sosesc din Wuhan trebuie să completeze şi un formular şi se confruntă cu pedepse de până la 6 luni de închisoare dacă mint.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -