"Este absolut clar că cetăţenii Republicii Moldova, în primul rând, sunt uniţi în dorinţa lor de a trăi într-o ţară paşnică, de a trăi într-o ţară democratică", spune diplomatul.
Nicu Popescu: Cetăţenii R. Moldova, uniţi
"Evident că, la fel ca în orice societate democratică", continuă Nicu Popescu, "avem cetăţeni cu diferite preferinţe politice sau geopolitice, dar lucrul care ne uneşte pe noi toţi, în Republica Moldova, este dorinţa de a ne gestiona propriile diferenţe politice prin metode paşnice şi democratice".
În Republica Moldova, arată Popescu, "avem o majoritate fermă pentru democraţie, fermă pentru libertate şi pentru parcursul nostru european", conform Agerpres.
Citeşte şi: Republica Moldova găzduiește summitul Comunităţii Politice Europene. Vor participa zeci de lideri
"Într-adevăr", explică şeful diplomaţiei de la Chişinău, "o minoritate de concetăţeni de-ai noştri - conform ultimelor sondaje este vorba de aproximativ 20% - ar prefera ca Republica Moldova să se integreze mai degrabă în spaţiul estic, cu spaţiul euro-asiatic".
Dar şi aceşti cetăţeni, subliniază Nicu Popescu, "nu îşi doresc să trăiască într-o ţară în care armata, bombele, tancurile, artileria, determină în ce direcţie trebuie să evolueze această ţară".
Citeşte şi: Republica Moldova, pregătită să se apere de Rusia: Vor crea un centru de protecție informațională
Aceşti cetăţeni, arată Popescu, "indiferent de preferinţele lor geopolitice, îşi doresc ca şcolile, spitalele, casele noastre să nu fie bombardate, aşa cum este bombardată Ucraina".
Nicu Popescu a spus aceste lucruri înainte de deschiderea Summitului Comunităţii Politice Europene.