Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume. Cum sunt descriși?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 12.05.2024 - 16:49
Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume - Foto Pixabay - cu rol ilustrativ

Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume. Dacă mai existau dubii asupra frumuseții unor zone din țara noastră, ele ar trebui spulberate de recomandările făcute urmăritorilor săi de o celebră televiziune americană pentru reconectarea cu natura.

SHARE

Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume. Țara noastră posedă unele dintre cele mai frumoase zone naturale din Europa și chiar din lume. Acest lucru n-a trecut neobservat, astfel că amatorii de hicking sunt îndemnați să aleagă să se plimbe în tihnă pe anumite drumuri de la noi

Munți din România, în topul celor mai bune trasee de drumeție din lume. Cum sunt descriși?

Abordarea în tihnă, „așezată” a călătoriilor nu a fost niciodată mai importantă. De la turismul excesiv la zborurile multiple, graba de a ajuge înte două destinații nu este doar stresantă, ci poate fi dăunătoare pentru mediu.

De aceea, uneori, călătoriile trebuie să fie reduse la elementele de bază - o pereche de cizme, un rucsac și o hartă.

Aceste drumeții de mai multe zile pe unele dintre cele mai bune trasee de lungă distanță din Europa oferă șansa unei reconectări cu natura, în care oamenii, dincolo de efortul fizic ce- preslupune acest lucru, se pot  bucura de momente de liniște și desprindere de agitația vieții cotidiene urbane.

Într-un material apărut la CNN, sunt prezentate unele dintre cele mai frumoase trasee de drumeție de pe continentul european.

Citește și: Peștera din România unde se petrece un fenomen rar. Ce s-a întâmplat aici de Bobotează

În acest top, pe locul al 7-lea apar, într-o companie selectă, și Munții Apuseni din România, ce au partea de o frumoasă prezentare, prin care americanii sunt îndemnați să-i viziteze.

„Neîmblânziții Munți Apuseni din vestul României, care fac parte din lanțul Carpați, oferă o perspectivă asupra unei părți a Europei în care timpul încă se mișcă încet, iar modul de viață este impregnat de tradiție.

Mergând pe jos printre dealurile maiestuoase și pădurile aparent nesfârșite, puteți vedea șoimii pelerini care se învârt în cerc pe termicele de la înălțime, în timp ce urmele de lupi și urși bruni europeni indică prezența unora dintre cele mai evazive creaturi ale continentului.

„Much Better Adventures” organizează o drumeție de patru zile cu rachete de zăpadă prin regiune în timpul iernii, unde oaspeții se cazează la familii românești și primesc o primire locală adecvată”, scrie CNN.

Pe primele locuri în acest clasament al recomandărilor de trasee de drumeție europene se află cel numit Hyssna, din vestul Suediei, în lungie de 40 de kilometri, celebru pentru frumusețea sa.

El este urmat de traseul Karhunkierros, de 82 de kilometri, unde se poate face cea mai cunoscută plimbare pe distanțe lungi din Finlanda.

CNN menționează apoi drumul de coastă al Angliei, numit și „Regele Carol al III-lea”, ce se întinde pe o distanță de 4.300 de kilometri.

Citește și: Tribul misterios care extrăgea aurul din Munții Apuseni. Descoperirea i-a șocat pe arheologi

Următoarele sunt traseul montan din Slovenia, care acoperă aproximativ 616 kilometri, este şi el în top. Calea John Muir, din Scoția, ce se întinde pe 215 kilometri și Defileul Vikos și Muntele Gamila, Zagoria, ambele din Grecia.

Le urmează Munții Apuseni, cu peisaajele lor superbe și zonele ce oferă aproape o întoarcere în trecut, prin nealterarea lor de către civilizație și activitățile de turism intensiv.

CNN mai recomandă pentru drumeții Camino Frances, care străbate Franța și Spania; Alta Via Uno din Dolomiți, Italia, dar și traseul panoramic Engadine, din Elveția. 

De asemenea, în top mai sunt prezente Tour du Mont Blanc, ce se întinde prin Franța, Italia și Elveția, Rota Vicentina Fishermen's Trail din Portugalia, traseul de drumeție Laugavegur, aflat în Islanda, precum și și drumul Sheep's Head, Cork, din Irlanda.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te