Mult așteptatul raport OZN: Nu există explicații pentru 140 de incidente petrecute între 2004-2021

DE Elena Andrei | 26.06.2021 - 18:02
Simulare de luptă cu un OZN/Foto: getty

Serviciile americane de informaţii arată în raportul mult aşteptat că nu sunt probe ale existenţei extratereştilor, însă nici explicaţii cu privire la peste 140 de fenomene înregistrate în perioada 2004-2021.

SHARE

„Probabil că nu există o explicaţie care să răspundă la toate aspectele acestor fenomene”, se arată în raporul publicat vineri de către Oficiul Director Naţional al serviciilor americane de Informaţii (ODNI).

„În prezent, nu avem suficiente informaţii în bazele noastre de date pentru a atribui aceste incidente unor cauze specifice”, se arată în document.

Spionajul american recunoaşte în acest raport, care înregistrează incidente ce au avut loc din 2004 în 2021, că nu are vreo exlicaţie a peste 140 de fenomene.

Toate informaţiile culese rămân „larg neconcludente”, precizează spionajul american.


Pentagonul a publicat anul trecut înregistrări video realizate de către piloţi din cadrul Marinei americane (US Navy), care surprind „întâlniri” cu obiecte zburătoare neidentificate, funcționând cu o tehnologie necunoscută.

Cele mai mediatizate înregistrări datează una din noiembrie 2004, iar alte două din ianuarie 2015.

Congresul a ordonat anul trecut Executivului – după decenii de secret – să informeze marele public cu privire la activitatea unei unităţi a Pentagonului însărcinată cu studierea acestor fenomene.

Armata americană încearcă să stabilească dacă aceste fenomene ar avea vreo legătură cu ameninţări la adresa Statelor Unite.

Accelerări ale unor obiecte, filmate de căre piloţi, şi capacitatea acestor obiecte de a-şi schimba brusc direcţia sau de a sta la punct fix pe timp indefinit sunt dificil de explicat.

Citește și

VIDEO OZN-urile americane, un mister nelămurit de serviciile secrete. Raport oficial la Washington

Clinton, convins că există viață în altă parte a Universului. Experții susțin că EI nu vin cu pace

 

Spionajul american se teme de faptul că China sau Rusia testează tehnologii supersonice.

În acest raport, prezentat Congresului şi făcut public vineri, sunt analizate 144 de observări a ceea ce Guvernul numeşte în mod oficial „fenomene aerospaţiale neidentifiicate” (UAP).

„UAP reprezintă în mod clar o problemă de securitatea zborurilor şi pot constitui o provocare la adresa securităţii naţionale a Statelor Unite”, se arată în raport, potrivit news.ro.

„Într-un număr limitat de incidente, UAP par să prezinte caracteristici de zbor neobişnuite. Aceste observări ar putea fi rezultatul unor erori ale unor senzori, unei mistificări sau unei percepţii greşite a observatorilor şi necesită o analiză suplimentară riguroasă”, se arată în document.

În raport se prezintă anumite cazuri UAP dezvăluite de Pentagon, care a publicat o înregistrare video a unor piloți din US Navy în care apar obiecte zburătoare misterioase, în largul coastelor de Est şi Vest ale Statelor Unite, ale căror viteză şi manevrabilitate depăşesc tehnologiile aeronautice cunoscute şi care nu au niciun mijloc de propulsie sau suprafaţă de control al zborului vizibile.


În document se stabilesc cinci categorii de posibile explicaţii – şi anume o confuzie radar, fenomene atomosferice naturale, programe de dezvoltare ale Guvernului american sau ale industriei americane, sisteme adverse străine şi o categorie largă „altele”.

Toate incidentele, cu excepţia unuia singur, atribuit unei confuzii radar, rămân neexplicate şi urmează să fie analizate mai profund, au declarat oficiali americani sub protecţia anonimatului în cadrul unei reuniuni în care s-au prezentat concluziile raportului.

În celelalte 143 de cazuri, Guvernul nu a decis dacă fenomenele observate sunt sau nu de origine extraterestră, potrivit oficialilor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te