Clinton, convins că există viață în altă parte a Universului. Experții susțin că EI nu vin cu pace

DE Adina Mutăr | 14.06.2021 - 22:22
Clinton crede că există viață extraterestră/Foto: ABC
Imagini luate de pe avioanele US Navy/Foto: FB
Mark Buchanan crede că extratereștrii nu vin cu pace/Foto: Washington Post

Contactul cu extratereștrii „ar putea în cele din urmă să pună capăt vieții pe Pământ”. Strategia de a găsi căi de comunicare cu aceștia „este greșită și pune în pericol omenirea”, potrivit experților.

SHARE

În așteptarea publicării raportului Pentagonului și serviciilor secrete americane despre fenomenul OZN, s-a dezvăluit că și NASA investighează „în mod activ” obiectele zburătoare neindentificate.

Se așteaptă ca raportul serviciilor secrete americane să nu excludă existența vieții extraterestre.

OZN-uri se confruntă cu piloții militari, până la limita de ciocnire

În acest context, fizicianul Mark Buchanan a publicat punctul său de vedere în Washington Post, subliniind că cine manevrează obiectele aeriene neidentificate, observate în videoclipurile Departamentului Apărării, nu sunt entități pașnice. În multe rapoarte se arată că aceste OZN-uri se confruntă cu piloții militari, până la limita de ciocnire și urmăresc avioane civile îndeaproape.

„Ar fi periculos să presupunem că eventualii vizitatori de pe altă planetă vin cu pace”, potrivit unui grup de astronomi citați în articolul lui Buchanan.

„Ar trebui să fim cu toții recunoscători că nu avem încă nicio dovadă a contactului cu civilizațiile extraterestre”, scrie Buchanan.

„Încercarea de a comunica cu extratereștrii, dacă există, ar putea fi extrem de periculoasă pentru noi. Trebuie să ne dăm seama dacă este înțelept - sau sigur - și cum să gestionăm astfel de contacte, într-un mod organizat”, a subliniat acesta.

Și astronomul Joe Gertz, din programul Căutării Inteligenței Extraterestre (SETI), se teme că încercările de a comunica cu extratereștrii ar putea atrage un pericol nesăbuit asupra întregii omeniri”.

Buchanan a avertizat că ființele de pe alte planete sunt probabil mai avansate decât oamenii - ceea ce înseamnă că amenințarea e și mai mare.

Extratereștrii ar putea aduce beneficii umanității prin tehnologia lor avansată

Alți oameni de știință consideră că extratereștrii ar putea aduce beneficii umanității prin tehnologia lor avansată, ceea ce ar putea duce la îmbunătățirea sustenabilității planetei și ar putea ajuta la vindecarea bolilor.

Oficialii serviciilor secrete americane au primit ordin să întocmească un dosar privind OZN-urile pentru Congres după ce au fost difuzate o serie de videoclipuri filmate de personalul US Navy și Air Force - iar raportul urmează să fie lansat luna aceasta.

Din informațiile de până acum, se pare că Pentagonul va admite că nu poate explica aproximativ 120 de observații făcute de personalul Marinei SUA în ultimele două decenii și va concluziona că nu sunt tehnologii cunoscute.

În acest caz, deoarece raportul este neconcludent, Guvernul nu ar putea exclude definitiv teoriile navelor extraterestre.

Bill Clinton crede că exită „viață în altă parte”


Șeful administrației NASA, Bill Nelson, a confirmat că problema OZN-urilor este analizată serios „la toate nivelurile guvernării SUA”.

„Am vorbit cu acești piloți ai US Navy și sunt siguri că au văzut ceva real și, bineînțeles, am văzut imaginile luate din avioanele lor”, a declarat Nelson pentru CNN.

Mulți oficiali americani au început să facă pasul fără precedent de a confirma autenticitatea filmărilor, pe măsură ce apelurile cresc în SUA pentru dezvăluirea pe scară largă, din partea tuturor guvernelor lumii, a informațiilor deținute despre OZN-uri și cine le manevrează.

Bill Clinton a dezvăluit la ABC că există OZN-uri care zboară și este încrezător că există și „viață în altă parte” a Universului.

Cele mai recente teorii susțin că obiectele zburătoare neidentificate sunt drone militare, iar Rusia și China au cunoștință despre acestea. Dar aceste teorii nu pot răspunde la dilema staționării acestora „pe timp nedefinit” la punct fix, în ciuda atracției gravitaționale, o tehnologie care încă n-a fost inventată.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te