Cu greva foamei la Heuplatz, el ar dori să atragă atenția asupra consecințelor grave ale violenței și urii.
Citește și: Republica Moldova a suspendat licența de emisie a șase posturi tv ale propagandei ruse
A intrat în greva foamei din cauza rasismului
Numeroși oameni au trecut deja pe lângă Tristan* în aceste zile - cu greva foamei împotriva rasismului de la Heuplatz, este greu de ratat. Cu un nod în gât și cu lacrimi în ochi, el povestește pentru 5 Minutes experiențele sale cu rasismul.
În anii 80, Tristan a fugit din România din regimul Nicolae Ceaușescu . Ca solicitant de azil politic, a găsit adăpost și protecție în Austria. Nativul român a primit acum cetățenia austriacă.
„Am o viață bună aici, dar declarațiile rasiste m-au împins la limite. Tot aud: „Nemernic”, „Străin al naibii”. Din păcate, cu timpul te obișnuiești cu ura, dar vine un moment în care nu mai poți. De aceea m-am prăbușit și a trebuit să merg la spital”, spune Tristan, încercând să-și țină lacrimile în tot acest timp.
Potrivit acestuia, factorul decisiv pentru prăbușirea lui a fost o dispută între vecini. Se spune că ar fi fost jigniți de faptul că a ascultat muzică românească și a agățat și steagul țării sale.
Citește și: Închisoare sau amendă pentru incitarea la ură. Ce va vota astăzi Guvernul
Drapelul României a ajuns în cele din urmă la gunoi. „La fel cum steagul a fost aruncat la gunoi, mă simt ca un gunoi. Am fost hărțuit atât de mult încât am ajuns în spital”, continuă bărbatul de origine română.
Odată cu greva foamei, Tristan vrea să facă campanie împotriva xenofobiei și violenței: „Sunt cu siguranță hotărât să trec bine. Rasismul trebuie să se termine și tocmai de aceea sunt aici.”