Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat. S-au descoperit 176 de nave dispărute inexplicabil

DE Elena Andrei | Actualizat: 15.06.2023 - 15:45
Misterul Triunghiului Bermudelor (imagine cu rol ilustrativ)-Foto:  tripexperienceblog.com
Misterul Triunghiului Bermudelor (imagine cu rol ilustrativ)-Foto: tripexperienceblog.com
Comoara de pe nava Maravillas-Foto: Fleet Society
Comoara de pe nava Maravillas-Foto: Fleet Society

Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat. S-au descoperit 176 de nave dispărute inexplicabil în largul Bahamas, între 1526 și 1976. Acestea transportau aur, argint, zahăr și tutun.

SHARE

Epavele a 176 de nave ce au dispărut „fără urmă” în Triunghiul Bermudelor au fost descoperite de experți, care au întocmit și o hartă cu pozițiile acestora.

Opt nave transportau argint și aur, dar se spune că marfa a fost în mare măsură recuperată la  scurt timp după ce s-au scufundat.

Misterul Triunghiului Bermudelor, descifrat

O hartă detaliată arată locațiile epavelor, dintre care cele mai multe, 77, au fost identificate ca fiind americane, 36 britanice și 19 erau spaniole.

145 (82%) de nave au naufragiat în secolul al XIX-lea, în timp ce doar trei datează din secolul al XVI-lea.

Alte opt au fost pierdute în secolul al XVII-lea și zece în secolul al XVIII-lea.

Proiectul Bahamas Lost Ships a fost lansat de firma americană Allen Exploration în colaborare cu cercetătorul de epave James Jenney.

Echipa de cercetare a folosit surse istorice, inclusiv arhive și tăieturi vechi din ziare, pentru a identifica locațiile epavelor, potrivit Daily Mail.

Peste 70 la sută din pierderi au avut loc la vest de o zonă cunoscută sub numele de Little Bahama Bank, deasupra vârfului vestic al insulei Grand Bahama.

Materialele ce ar putea fi conservate sub apă includ rachiu îmbuteliat, materie primă pentru coloranți, nuci de cocos, vin de Madeira, provizii militare, rom și whisky. Și evident, bijuterii din aur și argint.

Scufundătorii locali știau unde sunt epavele

Concluzia specialiștilor a fost că, chiar dacă Bahamas sunt renumite pentru uraganele ce devastează insulele, majoritatea navelor (82%) a naufragiat lovindu-se de recife, scufundându-se lângă țărmuri.

Navele nu erau greu de salvat. Scufundarea pentru a recupera marfa a devenit chiar o profesie în economia insulelor Bahamas, potrivit experților.

Proiectul Bahamas Lost Ships a constatat că marfa de pe 60 de nave din lista „dispărutelor” a fost salvată de scufundători locali între 1656 și 1908.

Din 37 de tipuri de marfă salvate, bumbacul și zahărul au fost cele mai frecvente, urmate de cherestea, melasă, doage de fier, aur, argint și monede.

„În scufundările noastre, dăm de epavă după epavă. De zeci de ani, navele pierdute din Bahamas au fost niște fantome tăcute”, a declarat Carl Allen, fondatorul Allen Exploration.

„Atât de multe nave de război și comerț au traversat și s-au scufundat în aceste ape! În cele din urmă, aflăm numele lor, poveștile și ceea ce se află încă acolo, jos”, a declarat Allen.

Citește și: Misterul peșterii din România din care mulți nu s-au mai întors. Se crede că e o poartă spre lumi

Triunghiul Bermudelor este numit după o secțiune a Oceanului Atlantic delimitată de Miami, Bermuda și Puerto Rico, unde au dispărut inexplicabil peste 50 de nave și 20 de avioane.

Rapoartele despre dispariții datează încă de la mijlocul secolului al XIX-lea.

Citește și: Misterul morții lui Beethoven, dezvăluit de o șuviță de păr. ”I-a limitat foarte mult munca”

Unele nave au fost găsite complet abandonate, în timp ce altele au transmis semnale de primejdie, după care au dispărut fără urmă. 

De asemenea, se spune că misiunile de salvare au dispărut atunci când survolau zona.

Deși au fost propuse tot felul de scenarii misterioase cu privire la Triunghiul Bermudelor, s-a dovedit că naufragiile nu apar mai frecvent acolo decât în ​​alte secțiuni ale rutelor oceanului. 

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te