Misterul sirenei mumificate din Japonia, ce putea oferi nemurire, a fost descifrat

DE Elena Andrei | 17.02.2023 - 18:45
Mumia ținută în templul Enjuin din orașul japonez Asakuchi/Foto: asahi.com
Mărturii despre sirene/Foto: public domain

Povestea unei vechi "sirene" mumificate a fost în sfârșit rezolvată, după ce oamenii de știință au petrecut un an studiind-o.

SHARE

Se presupune că „sirena”a fost prinsă de pescari în Oceanul Pacific, în largul insulei japoneze Shikoku, între 1736 și 1741 și a fost venerată timp de sute de ani.

Potrivit folclorului, creatura de 30 cm înălțime acordă nemurirea oricui îi gustă carnea.

Creatura are două mâini care se întind spre față, părul este încă vizibil pe cap, iar în gură are rămășițele unor dinți ascuțiți de pește prădător. Corpul se termină cu o coadă de pește.

Oamenii de știință au fost nedumeriți ani de zile în legătură cu această descoperire, expusă, de regulă, în templul Enjuin din orașul japonez Asakuci.

Nu este clar cum sau când a ajuns mumia la templu, dar preotul șef, Kozen Kuida, a declarat că a fost expusă într-o vitrină de sticlă în urmă cu aproximativ 40 de ani și că acum este păstrată într-un seif rezistent la foc.

„Am venerat-o, în speranța că va ajuta la atenuarea pandemiei de coronavirus, chiar dacă doar puțin', a declarat el pentru ziarul japonez The Asahi Shimbun.

În ultimele 12 luni, cercetătorii au supus sirena la o serie de teste pentru a determina dacă este sau nu o creatură organică.

Cercetătorii de la Universitatea de Știință și Arte din Kurașiki au folosit scanări CT și alte teste de înaltă tehnologie, aflând că „sirena” este complet artificială, fiind făcută din hârtie, pânză și bumbac – fără nicio urmă a vreunui schelet.

Și în timp ce oamenii de știință au găsit unele rămășițe de animale marine, acestea poate au fost adăugate de cine a creat-o.

Jumătatea inferioară a corpului provine într-adevăr din coada sau înotătoarea unui pește. Oamenii de știință scriu în studiul lor că este o combinație între "aripioarele dorsală și pelviană, oasele care susțin aripioarele și scheletul caudal".

Citește și

VIDEO Întâlnire terifiantă în aer cu un OZN. Uri Geller: „O greșeală fatală să le dobori”

Un preot a murit după ce a încercat să țină postul pe care Biblia spune că l-a ținut Isus

Însă faptul că „sirena” respectivă nu este reală nu înseamnă că aceste creaturi nu există în realitate.

În folclorul japonez, există o creatură numită ningyo, care este descrisă ca având o gură de maimuță cu dinți ca de pește și un corp acoperit cu solzi aurii.

Este posibil ca, deoarece se spune că oferă nemurire oricui îi gustă carnea, cineva să o fi creat în mod artificial pentru a o venera.

Mărturii despre sirene există din cele mai vechi timpuri, încă de la mitul lui Ulise care a întâlnit sirenele pe mare, iar acestea au încercat să-l farmece și să uite cine este.

În timpurile mai moderne, au existat și expediții de vânătoare de sirene, cu manuale ce le descriu.

Interesant, cele mai multe mărturii vorbesc de sirene mici de statură, nu cât un om, dar cu fizionomii foarte asemănătoare omului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te