VIDEO Întâlnire terifiantă în aer cu un OZN. Uri Geller: „O greșeală fatală să le dobori”

DE Adina Mutăr | Actualizat: 17.02.2023 - 19:29
Uri Geller/Foto: haaretz
Rămășițele zborului WTA 800/Foto: wje

Psihoterapeutul israelian și expertul în OZN-uri, Uri Geller, susține că extratereștrii din diferite civilizații care vizitează Pământul vin în pace și este o „greșeală fatală” să le dobori. Chiar dacă unele „accidente” au avut urmări tragice.

SHARE

Baloanele spion, a explicat Geller, ar trebui doborâte, iar SUA au greșit nefăcând acest lucru din clipa în care au intrat în spațiul aerian american.

„Pe lângă baloane, nu se pot ignora sutele de mii de fotografii și videoclipuri ale oamenilor care au văzut OZN-uri adevărate, autentice”, a spus Geller, dând ca exemplu misterioasa prăbușire a zborului WTA 800, potrivit jpost.com

Zborul WTA 800, un Boeing 747-100, a explodat și s-a prăbușit în Oceanul Atlantic lângă East Moriches, New York, la 17 iulie 1996. Toate cele 230 de persoane aflate la bord au murit în accident. 

Căpitanul aeronavei a transmis că sistemele de la bord au luat-o razna cu 2 minute și 30 de secunde înainte ca aeronava să explodeze.

Cei mai mulți martori ai accidentului au văzut o „dâră de lumină” care a fost descrisă de 38 din 258 de martori ca fiind ascendentă,  deplasându-se într-un punct în care a apărut o minge mare de foc. Mai mulți martori au raportat că mingea de foc s-a împărțit în două și a coborât spre apă.

A fost o investigație extrem de anevoioasă, existând multe speculații că dâra de lumină raportată ar fi fost o rachetă care a lovit TWA 800 sau, cele mai multe, un OZN care s-a apropiat prea mult și a provocat accidentul.

Potrivit lui Geller, opinia predominantă în rândul multor experți în OZN-uri, inclusiv a scriitorului american și expertului în OZN-uri Whitley Streiber, este că Pământul este vizitat în prezent de câteva civilizații extraterestre diferite, posibil sub forma unor replici alimentate de inteligență artificială făcute să arate ca oamenii.

"Ei vin în pace", a spus Geller. "Facem o greșeală mortală să le doborâm".

Alți experți în OZN-uri nu sunt de aceeași părere. Malcolm Robinson, stabilit în Marea Britanie, susținând că extratereștrii care vizitează Pământul nu vin în pace.

Ceea ce trebuie remarcat, totuși, este că s-ar putea ca multe dintre navele observate să nu fi fost cu echipaj la bord, deci doborârea acestora nu este neapărat un gest ostil față de o civilizație extraterestră. 

Dar cum rămâne cu Israelul? Au existat mai multe apariții de OZN-uri de profil înalt în SUA, Canada și chiar în China. Dar în Israel?

Israelul se poate apăra de OZN-uri precum cele doborâte deasupra Americii de Nord. Experții israelieni în apărare antirachetă se declară "intrigați" de obiectele cilindrice ciudate doborâte de avioanele de luptă americane în ultimele zile, potrivit ynetnews.

Profesorul Chuck Freilich, un fost consilier adjunct israelian pentru securitate națională, a declarat că Israelul nu permite niciunui obiect străin să survoleze spațiul său aerian, foarte bine apărat”.

Obiectele misterioase neidentificate care au fost doborâte deasupra spațiului aerian nord-american în ultimele zile nu reprezintă o amenințare la adresa Israelului, dar sunt totuși "intrigante" și merită examinate în continuare, au declarat experții israelieni în tehnologie de apărare.

Citește și

Republicanii strâng bani pentru campania prezidențială invocând o „invazie de OZN-uri”

Armata chineză în stare de alertă. Un OZN a fost observat deasupra portului Qingdao

Două obiecte cilindrice neidentificate au fost doborâte de avioane de vânătoare americane, unul deasupra nordului Canadei, sâmbătă, și unul deasupra Alaskăi, cu o zi înainte.

În ciuda circumstanțelor misterioase din jurul OZN-urilor, experții israelieni în tehnologie de apărare consideră că Israelul ar fi capabil să se apere împotriva oricăror incursiuni similare în spațiul aerian.

"Israelul are un sistem de apărare aeriană foarte eficient, cu mai multe straturi, și ne-am demonstrat deja capacitatea de a detecta chiar și UAV-urile aproape invizibile pe care Iranul le-a operat din Siria", a declarat Tal Inbar, cercetător senior la Missile Defense Advocacy Alliance (MDAA). "S-ar putea întâmpla poate chiar în spațiul nostru aerian", a recunoscut el.

Faptul că Israelul are un teritoriu mult mai mic decât cel al SUA face ca lucrurile să fie semnificativ mai ușoare din perspectiva apărării aeriene, a adăugat el.

MDAA este o organizație non-profit cu sediul în SUA care militează pentru dezvoltarea și implementarea apărării antirachetă pentru Statele Unite și aliații săi.

"Sunt intrigat pentru că nu știu ce sunt aceste vehicule", a spus Inbar. "Cu siguranță există unele fenomene pe care nu le înțelegem pe deplin. Eu cred că sunt terestre".

Potrivit lui Geller, au existat observații în Orientul Mijlociu.

„Au fost văzute în Sinai și au fost văzute peste Ierusalim”, a spus el.

„Și știu de la oamenii din AMAN [Directia de Informații Militare IDF] că uneori există obiecte detectate de radarul Israelului care nu pot fi explicate”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te