VIDEO Accident terifiant: Un elicopter se prăbușește pe nava USS Green Bay. Trei morți

DE Elena Andrei | Actualizat: 04.07.2022 - 20:51
Nava USS Green Bay/foto: seaforces.org

Un videoclip postat online arată momentul dramatic al prăbușirii unui MV-22B Osprey din cadrul Escadronului 265 Tiltrotoare al Marinei SUA, care încerca să aterizeze pe USS Green Bay (LPD-20) în timp ce nava opera în apropiere de Queensland, Australia.

SHARE

Acest videoclip nu a mai fost văzut public până acum. Aeronava pare să se apropie în mod normal de puntea de zbor aglomerată a navei de transport amfibiu din clasa San Antonio, când cade brusc, lovindu-și nacela motorului stâng de punte, în timp ce se înclină. În urma accidentului au decedat trei militari.

Marinarul care înregistrează aterizarea din jurul hangarului navei își dă seama cât de gravă a devenit situația și fuge.

Prăbușirile de elicoptere - și de tiltrotoare - pe navele de război amfibii pot fi deosebit de distructive, deoarece alte aeronave se află adesea în apropiere, probabil cu combustibil și/sau arme la bord, iar zonele de operare înguste lasă o marjă mică de eroare.

Osprey transportă combustibil, iar dacă paletele rotorului lovesc puntea sau orice alt obiect, acestea se transformă în bucăți mari de șrapnel de mare viteză care pot tăia o persoană - sau aeronava - în două.

Citește și

Canada permite confiscarea activelor rusești pentru reconstrucția Ucrainei. Care este procedura

JPMorgan prezice 380 de dolari barilul de petrol dacă Rusia reduce producția. Va fi război mondial

Este posibil ca aeronava să fi transportat o greutate prea mare, a declarat un oficial al Departamentului Apărării pentru USNI News.

Îtâmplarea a avut loc la 5 august 2017. Inginerii de la Naval Air Systems Command au făcut de atunci unele ajustări în ceea ce privește greutatea pe care un Osprey o poate transporta la apropierea de o navă americană pe mare pentru a se asigura că are puterea necesară pentru a ateriza, a declarat un oficial.

Raportul de investigație precizează clar că nimeni nu a fost vinovat de incident și că toți cei trei membri ai personalului au murit la datorie și nu din cauza unor manevre greșite.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.