Medvedev: Rusia ar putea naționaliza proprietățile cetățenilor SUA și UE ca răspuns la sancțiuni

DE Daniel Toșa | 28.06.2022 - 13:07
Medvedev: Rusia ar putea naționaliza proprietățile cetățenilor SUA și UE ca răspuns la sancțiuni/FOTO: profimediaimages.ro

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a speculat că Rusia ar putea naționaliza proprietățile persoanelor înregistrate în SUA, UE și alte jurisdicții neprietenoase, pe fondul noilor sancțiuni antirusești.

SHARE

El a menționat că Rusia este amenințată cu arestări de bunuri ale cetățenilor și companiilor rusești din străinătate - "așa, fără nicio sancțiune", "din răutate". Potrivit politicianului, "trebuie să se răspundă la acest lucru într-un mod destul de simetric".

"Cu arestarea activelor cetățenilor străini și ale companiilor străine din Rusia pe baza principiului țării. Și, poate, cu naționalizarea proprietăților persoanelor înregistrate în jurisdicții neprietenoase. Cum ar fi UE, statele membre ale UE și o serie de state ale lumii anglo-saxone care vor participa la acest lucru", a declarat el.

"Din fericire, avem o experiență vastă și avem o lege pe această temă. Una dură", a adăugat ironic Medvedev. "Așa că lucrurile cele mai interesante abia acum încep...".

Citește și: Restricțiile privind avortul intră în vigoare în SUA. Biden cere calm. Cum au reglementat alte state

Președintele rus Vladimir Putin a declarat joi dimineață, într-o alocuțiune televizată, că, ca răspuns la o solicitare a șefilor republicilor din Donbass, a luat decizia de a desfășura o „operațiune militară specială” pentru a proteja oamenii "care suferă de opt ani de abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev".

Citește și: Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham: F... me, I'm brilliant

Rusia spune că nu atacă populația civilă și orașele ucrainene. Realitatea îi contrazice crunt

Liderul rus a subliniat că Moscova nu intenționează să ocupe teritorii ucrainene, deși încă de la începutul războiului au existat permanent bombardamente pe întreg teritoriul Ucrainei.

Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că trupele rusești nu vizează orașe ucrainene, ci se limitează la lovirea chirurgicală și incapacitarea infrastructurii militare ucrainene. „Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile”.

Afirmațiile oficialilor ruși sunt contrazise constant de faptele care se întâmplă în mod real în Ucraina. Numai în urmă cu o zi trupele ruse au atacat în mod deliberat un mall din Ucraina provocând moartea a cel puțin 18 persoane și rănirea a peste 50, potrivit TASS.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.