Masacru la o grădiniță: Un fost polițist a ucis 37 de persoane. Doar o fetiță de 3 ani a scăpat

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 09.10.2022 - 08:22
Un fost polițist a luat cu asalt o grădiniță din Thailanda și a ucis 37 de persoane. / Foto: Profimedia

Un fost polițist a luat cu asalt o grădiniță din Thailanda și a ucis 37 de persoane, dintre care 24 de copii. Doar o fetiță de trei ani a scăpat miraculos.

SHARE

Emmy, în vârstă de trei ani, dormea lângă prietena ei cea mai bună, la o grădiniţă din nordul Thailandei, când atacatorul a intrat, înarmat cu o armă şi un cuţit, relatează News.ro, citând BBC.

Clasa de 11 copii, toţi în jur de trei ani, fusese mai devreme ocupată cu desenatul şi scrisul. În jurul orei 10:00, ora locală, profesorii au trimis fotografii tuturor părinţilor cu copiii lor zâmbitori şi fericiţi.

Două ore mai târziu, în timpul somnului, fostul poliţist Panya Kamrab a luat cu asalt clădirea. Martorii au spus că el a împuşcat mai întâi personalul, inclusiv o profesoară care era însărcinată în opt luni, înainte de a intra cu forţa în fiecare dintre cele trei săli de clasă de grădiniţă.

I-a ucis pe toţi prietenii lui Emmy în timp ce dormeau.

Citește și: EXCLUSIV INTERVIU Primarul din Mariupol: 70% din oraș e în ruină. Mama și bunica mea au fost rănite

Nu este clar cum Emmy a supravieţuit. A fost găsită trează, ghemuită lângă trupurile colegilor ei de clasă.

„Nu avea idee ce se întâmplă când s-a trezit”, spune bunicul ei, Somsak Srithong, în vârstă de 59 de ani.

"Ea credea că prietenii ei încă dorm. Un poliţist i-a acoperit faţa cu o cârpă şi a luat-o departe de tot sângele", a spus acesta.

Salvatorii au dus-o pe Emmy la etajul doi pentru a o proteja. Apoi au verificat celelalte două clase, sperând cu disperare să-i găsească pe alţii în viaţă.

Ea este singurul copil care a supravieţuit masacrului din Nong Bua Lamphu de joi. În total, 37 de persoane au murit - inclusiv soţia şi fiul vitreg al atacatorului - iar 24 dintre morţi sunt copii.

"Mă simt foarte recunoscător că a supravieţuit. Am ţinut-o atât de tare când am văzut-o prima dată", spune Somsak.

Citește și: Ce mașini au ales românii în 2022

Mama lui Emmy, Panompai Srithong, în vârstă de 35 de ani, lucrează în Bangkok în timpul săptămânii. I se spusese că toţi copiii din centru muriseră şi trebuia să fie convinsă că fiica ei este încă în viaţă.

„În sfârşit am primit un apel video cu Emmy şi am fost uşurată”, spune ea.

Acest orăşel este plin de familii îndurerate, iar în primele zile, bunicii lui Emmy s-au chinuit cum să-i spună ce s-a întâmplat.

Emmy se joacă cu cizmele ei preferate Hello Kitty în grădină şi  întreabă de cea mai bună prietenă a ei, Pattarawut, în vârstă de trei ani, cunoscută şi sub numele de Taching. Întotdeauna dormeau împreună, atingându-şi picioarele.

„Bunica ei i-a spus în cele din urmă că prietenii ei de la şcoală au murit cu toţii, împreună cu profesorul ei, iar centrul de zi este închis”, spune mama ei.

"Vrea doar să meargă la şcoală în fiecare zi. Trebuie să-i tot spunem că şcoala este închisă. E prea tânără pentru a înţelege conceptul de moarte."

La mai multe temple din oraş au loc ritualuri funerare budiste şi rugăciuni pentru victime, pentru a marca începutul a trei zile de doliu.

Motivul atacului nu este încă cunoscut, dar poliţia a spus că Kamrab a fost concediat de la locul său în iunie pentru consum de droguri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te