Marshall extinde contractul de suport tehnic pentru aeronavele C-130 Hercules. Și România le deține

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.07.2024 - 10:59
Marshall extinde contractul de suport tehnic pentru aeronavele C-130 Hercules. Și România le deține - Foto: Marshall

Marshall a obținut o prelungire a contractului, în valoare de 4,5 milioane de lire sterline, pentru a furniza suport tehnic continuu pentru 14 aeronave Lockheed Martin C-130H Hercules din flota Forțelor Aeriene Franceze..

SHARE

Acest contract se bazează pe un acord inițial de patru ani, prelungit ulterior cu doi ani.

Marshall extinde contractul de suport tehnic pentru aeronavele C-130 Hercules. Și România le deține 

Contractul, atribuit de Service Industriel de l'Aéronautique (SIAé), include întreținerea, repararea și revizia aeronavelor, precum și furnizarea continuă de piese și kituri de reparații fabricate in-house de Marshall, conform autorizației exclusive acordate de Lockheed Martin.

„Asigurarea acestei prelungiri suplimentare a contractului demonstrează încrederea pe care SIAé și Forțele Aeriene Franceze o au în capacitatea noastră de a menține flota operațională”, a declarat Mark Hewer, director al Aero Engineering pentru Marshall.

Această extindere consolidează relația bine stabilită între Marshall și Forțele Aeriene Franceze, începută în decembrie 2017, și reflectă importanța strategică a aeronavelor Hercules, deținute și de România, în operațiunile militare și umanitare ale NATO.

Citește și: Lockheed Martin dă startul livrărilor avioanelor F-35 în configurația TR-3. România a comandat 32

"Datorită relației noastre strânse de lucru și a frecvenței contactelor cu SIAé, suntem capabili să înțelegem nevoile emergente și să acționăm imediat, bazându-ne în egală măsură pe expertiza noastră în materie de platforme și pe excelență în inginerie." 

Flota franceză a fost implicată în special în operațiuni militare în Africa, inclusiv participarea la 
Operațiunea Serval în Mali, și a fost, de asemenea, implicată în misiuni umanitare în Orientul Mijlociu și Africa de Nord, potrivit unui comunicat al Marshall trimis Newsweek România,

Cele mai vechi două aeronave din flotă, ambele din 1975, au aparținut inițial Zairului (în prezent Republica Democratică Congo), dar au fost relocate în Franța când țara s-a prăbușit în anii 1990.

Recent, România a trimis o aeronavă C-130 Hercules și un C-27J Spartan pentru stingerea incendiilor de pădure Macedonia de Nord.

Citește și: România trimite "Spartanul și Hercules" pentru stingerea incendiilor de pădure Macedonia de Nord

Marshall, cu o prezență globală și o istorie de inovație din 1909, continuă să sprijine misiuni critice pentru diverse forțe armate și producători de aeronave, menținându-și angajamentul de a aborda provocările tehnice dificile și de a susține cariere în inginerie prin programe de ucenicie premiate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te