Marea Britanie le sancționează pe fosta nevastă a lui Putin și pe bunica amantei

DE Elena Andrei | 13.05.2022 - 17:46
Marea Britanie o sancționează pe fosta nevastă a lui Putin și pe bunica amantei/foto: ria novosti

Noile sancțiuni impuse de Marea Britanie le vizează pe fosta soție a lui Putin, Lyudmila, amanta Alina Kabaeva, și Anna Zatseplina, bunica Alinei Kabaeva, asociată a unui vechi consilier al lui Putin, Ghenadi Timcenko, a comunicat Ministerul de Externe.

SHARE

Restul persoanelor sancționate fac parte din rețeaua financiară a lui Putin și-i include pe verii săi, alte rude și prieteni apropiați, printre care Igor Putin, un văr primar și un om de afaceri, directorul portului internațional Pechenga.

Secretarul britanic de Externe, Liz Truss, s-a referit la indivizii sancționați drept „portofelul” familiei și prietenilor lui Putin – cei pe care îi răsplătește cu funcții de stat și averi „în schimbul loialității lor nemuritoare”.

Mmbrii familiei lui Putin formează centrul cercului său interior și au fost promovați în poziții influente în cadrul guvernului datorită loialității față de liderul rus.

Citește și

VIDEO Armata rusă a distrus aproape 38.000 de case în Ucraina, afirmă Liudmila Denisova

Putin și Scholz au discutat iar la telefon. Ce spune președintele rus despre luptătorii ucraineni

Confidenții și aliații de multă vreme ai lui Putin au fost, de asemenea, numiți în funcții înalte.

„Demascăm și țintim rețeaua din umbră care susține stilul de viață de lux al lui Putin și strângem în menghină cercul său interior”, a declarat Truss.

„Vom continua cu sancțiuni împotriva tuturor celor care ajută și susțin agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge.”

Făcând aluzie la „stilul de viață luxos” al lui Putin, guvernul britanic a citat „rapoarte care expun legături cu un iaht de 566 de milioane de lire sterline și „Palatul lui Putin” de 1 miliard de dolari – deținut oficial de un apropiat, Arkadi Rotenberg, care a fost sancționat în decembrie 2020”.

„Sancțiunile de astăzi vor lovi această cabală care îi datorează lui Putin bogăția și puterea și, la rândul său, îl sprijină pe Putin și mașina lui de război”, se spune în declarație.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.