Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor. Rusia se teme

DE Adina Mutăr | 10.03.2024 - 19:23
Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor. Rusia se teme. Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat deschiderea unei misiuni militare permanente la Chișinău în lunile următoare.

SHARE

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor și echipamentelor sale. 

Totodată, Franța lucrează activ la implementarea sistemelor de apărare aeriană în Polonia și România, ceea ce înseamnă, scriu analiștii ruși de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar, că Macron trece la faza executivă a intenției sale de trimitere de trupe „pentru a proteja spațiul aerian, securitatea frontierei sau comunicațiile maritime” în zona Ucrainei.

Macron unește România cu Moldova pentru a asigura o rută de tranzit a trupelor

În Moldova există solicitări constante de integrare în sistemul românesc de apărare aeriană, scrie canalul rusesc pro-Kremlin Telegram/Rybar.

Chișinăul a achiziționat deja un radar de apărare aeriană de la compania franceză Thales.

Francezii iau în considerare și posibilitatea de a trimite trupe în Ucraina pentru asistență în logistică și deminare, și aceleași obiective pot fi anunțate oficial și în Moldova, întrucât prin această țară are loc și tranzitul militar, scrie Telegram/Rybar.

Macron a declarat că misiunea militară franceză va lucra pentru a consolida compatibilitatea armatelor Franței și Moldovei.

Citește și: Macron cheamă NATO la luptă împotriva lui Putin. Se stabilește ce trupe și arme trimit în Ucraina

De asemenea, francezii intenționează să lupte împotriva dezinformarii și a atacurilor cibernetice pentru a proteja suveranitatea republicii.

Motivul oficial pentru desfășurarea armatei franceze în Moldova s-au bazat pe declarațiile Maiei Sandu, la o întâlnire de la Paris, potrivit cărora serviciile speciale ruse ar fi încercat din nou să efectueze o lovitură de stat în republică și continuă o campanie de dezinformare. 

Rusia se teme că Franța va trimite trupe în Ucraina, așa cum a declarat că va face dacă frontul se deplasează spre Kiev și Odesa.

Citește și: Sosesc trupe franceze lângă România și Polonia pentru a securiza frontierele. Ce va face Putin?

„Desfășurarea francezilor în Moldova este pregătirea pentru o posibilă intrare în Transnistria și regiunea Odesa”, scrie Telegram/Rybar.

Analiștii militari ruși susțin că politica Maiei Sandu va trage țara în conflictul ruso-ucrainean și a trecut deja într-o fază activă.

Totuși, susțin analiștii ruși, din punct de vedere pur militar, nimic nu împiedică autoritățile de la Paris să desfășoare unități departe de linia frontului în zone învecinate României și Poloniei în scopul declarat de a proteja spațiul aerian, securitatea frontierei sau comunicațiile maritime.

Însă, este posibil ca aceste trupe declarate să fie doar o acoperire al unei prezențe reale mai mare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te