România și încă opt țări, apărare aeriană comună cu sistemul MISTRAL de ultimă generație. Acest efort de colaborare subliniază importanța inițiativelor comune de apărare în asigurarea siguranței și suveranității Uniunii Europene.
Turcia respinge atacuri cu drone și rachete în Marea Neagră cu distrugătoare de apărare aeriană. Locația strategică a Turciei, cu interese maritime vitale în Marea Neagră, Marea Mediterană și Egee, o plasează într-o regiune marcată de tensiuni geopolitice.
Polonia cere un răspuns NATO pentru dronele rusești. „În România și Letonia, situația e gravă”. Ministrul polonez al Apărării a cerut un răspuns comun NATO la incursiunile rusești cu drone, ce pun în pericol viața cetățenilor din țările aliate vecine cu Rusia și Ucraina.
Primul pas în apărarea aeriană a Europei: Germania a pus în funcțiune sistemul IRIS-T SLM. La 4 septembrie, Germania a pus în funcțiune primul său sistem IRIS-T SLM, marcând primul pas spre scutul aerian european.
Cu ce se prezintă România pentru apărarea aeriană la Expoziția aerospațială BIAS 2024. În București, are loc în prezent Expoziția aerospațială BIAS 2024, la care participă 13 țări și unde sunt prezentate peste 100 de mostre de avioane militare și civile.