Locuitorii din New York se pot declara neutri din punct de vedere sexual pe documentele oficiale

DE Edi Neagu | 25.06.2021 - 11:50
Al treilea sex, la New York. FOTO: Pexels.com

Locuitorii metropolei americane nu mai sunt obligați să se identifice ca bărbați sau femei. Ei pot opta pentru un simplu X pe documentele oficiale la categoria „sex”.

SHARE

Newyorkezii non-binari nu mai trebuie să se identifice ca bărbaţi sau femei pe documentele emise de stat, inclusiv permise de conducere şi certificate de naştere, relatează vineri DPA.

Actul privind recunoaşterea genului ("The Gender Recognition Act"), semnat joi pentru a deveni lege de guvernatorul Andrew Cuomo la un eveniment de aniversare a 10 ani de la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex de către New York, asigură că documentele oficiale guvernamentale în acest stat reflectă identitatea persoanelor transgender, non-binare şi intersex.

În virtutea legii, newyorkezii îşi pot identifica sexul pe baza documentelor personale de identificare emise de stat, inclusiv licenţe şi permise, cu un "X".

CITEȘTE ȘI: Avioane rusești Su-24 și Su-30 aproape de spațiul României, interceptate de Typhoon britanice

"Astăzi sărbătorim iubirea şi egalitatea", a declarat Daniel O'Donnell, membru al Adunării statului New York (D-Manhattan) într-un comunicat. "La aniversarea a 10 ani a egalităţii în căsătorie, putem privi înapoi cu mândrie pentru a vedea cum acea victorie a pus bazele unui deceniu de progrese pentru a proteja şi sprijini comunitatea LGBTQ", a adăugat el.

Potrivit susţinătorilor, noua lege va face mai sigură şi mai simplă procedura de modificare a numelui sau a desemnării sexului. De asemenea, persoanele care înaintează o petiţie unei instanţe sau actualizează un document de identificare îşi vor putea atesta identitatea de gen fără a fi nevoie să aducă dovezi medicale.

"Fiecare newyorkez ar trebui să fie recunoscut drept ce este de către guvernul său", a declarat senatorul democrat Brad Hoylman (Manhattan).

"Dar astăzi încă este incredibil de greu pentru mulţi newyorkezi să obţină documentele de identitate de care au nevoie pentru a călători, pentru a găsi un loc de muncă şi chiar să meargă la şcoală. Această lege va schimba situaţia, devenind mai uşor pentru newyorkezii nonconformi, transgender, non-binari şi intersex - inclusiv minorii - să obţină acte de identitate ce reflectă cu acurateţe identitatea lor", a adăugat el.

În trecut, o schimbare de nume în New York trebuia aprobată de instanţă şi apoi publicată cel puţin o dată într-un ziar în termen de 60 de zile, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.