„Multe dintre crimele documentate sunt execuţii extrajudiciare", a declarat joi Amnesty International, citând analiza a 50 de videoclipuri.
Cercetarea a relevat de asemenea că unele dintre unităţile militare acuzate de Amnesty în trecut de crime de război şi împotriva umanităţii sunt folosite acum împotriva protestatarilor, adaugă Amnesty International.
Citește și: Școala, închisă cu recordul de 481 elevi infectați. În toamnă, școala s-a oprit la 541 copii bolnavi
„Filmările arată clar că trupele militare din Myanmar - cunoscute şi ca Tatmadaw - sunt din ce în ce mai mult înarmate cu arme adecvate doar pentru câmpul de luptă şi nu pentru acţiuni de poliţie", notează Amnesty.
Junta militară din Myanmar ucide în protestarii pașnici
Printre altele, trupele au tras fără discriminare cu muniţie reală în zonele urbane.
"Aceste tactici ale armatei din Myanmar sunt departe de a fi noi, dar crimele nu au fost niciodată transmise live pentru ca lumea să le vadă", a declarat Joanne Mariner, directorul de răspuns la criză de la Amnesty International.
Citește și: Meghan lansează fake news. Fiul ei, Archie, nu e prinț, potrivit unei hotărâri de peste 100 de ani
Forţele de securitate din Myanmar (fostă Birmania) au reprimat cu ferocitate protestatarii după lovitura de stat în urmă cu peste cinci săptămâni. Se estimează că peste 60 de persoane au fost deja ucise.
Apelurile internaţionale şi sancţiunile împotriva generalilor nu au avut efecte până acum, potrivit Agerpres.