Judecătoarea din dosarul crimelor de la 2 Mai a lui Vlad Pascu, recuzată. Procesul, reluat de la 0

DE Daniel Toșa | Actualizat: 22.05.2024 - 08:30
Judecătoarea din dosarul crimelor de la 2 Mai a lui Vlad Pascu, recuzată. Procesul, reluat de la 0 - Foto: Facebook (Arhiva)

Judecătoarea din dosarul crimelor lui Vlad Pascu, recuzată. Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu a fost recuzată în dosarul accidentului de la 2 Mai, ceea ce înseamnă că procesul va fi reluat de la început cu un alt judecător.

SHARE

Decizia de recuzare vine după ce Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a aprobat transferul judecătoarei de la Judecătoria Mangalia la Judecătoria Constanţa. Următorul termen al procesului era programat pentru joi.

Judecătoarea din dosarul crimelor de la 2 Mai a lui Vlad Pascu, recuzată. Procesul, reluat de la 0

Judecătoarea Ioana Ancuţa Popoviciu fusese acuzată de comportament nepotrivit de către familiile victimelor și avocații acestora în dosarul în care Vlad Pascu, autorul accidentului de la 2 Mai din vara trecută, este judecat pentru moartea a doi tineri.

La primul termen din 22 februarie, procesul a fost amânat din cauza absenței apărării adecvate pentru Vlad Pascu. Judecătoarea a dispus desemnarea unui apărător din oficiu și a stabilit următorul termen pentru 14 martie.

Părinții victimelor au fost nemulțumiți de atitudinea judecătoarei, acuzând-o că a mestecat gumă în sala de judecată și că a arătat lipsă de cunoaștere a cazului.

Citește și: Judecătoarea care judecă dosarul lui Vlad Pascu câștigă 14.000 lei/lună. Îi căuta pe morți în sală

La al doilea termen, tatăl uneia dintre victime a protestat față de absența lui Vlad Pascu și a fost confuz de întrebările judecătoarei.

Consiliul Superior al Magistraturii a decis recent că nu este necesară suspendarea judecătoarei Popoviciu până la finalizarea procedurilor disciplinare, deși Inspecția Judiciară solicitase acest lucru, temându-se că prezența ei ar putea afecta imparțialitatea procedurilor.

Citește și: Tupeu incredibil din partea apărării beizadelei drogate - Vlad Pascu. „A cerut contul să facă plata”

Avocații familiilor victimelor au cerut recuzarea judecătoarei, dar inițial cererea lor a fost respinsă, la fel ca și cererea procurorilor de strămutare a dosarului. Judecătoarea formulase și o cerere de abținere, care a fost de asemenea respinsă.

Într-un nou termen de judecată, avocatul Adrian Cuculis a relatat despre alte gafe ale judecătoarei, inclusiv întrebări nepotrivite despre circumstanțele accidentului și prezența familiilor la înmormântări.

În cele din urmă, Consiliul Superior al Magistraturii a aprobat transferul judecătoarei Ioana Ancuţa Popoviciu la Judecătoria Constanţa, transfer care va intra în vigoare de la 1 iunie 2024.

Accident mortal la 2 Mai

În octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată, fiind acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influența substanțelor și părăsirea locului accidentului.

Procurorii au reținut că Pascu a condus sub influența substanțelor psihoactive și a acroșat un grup de persoane la intrarea în localitatea 2 Mai, rezultând decesul a doi tineri și vătămarea altor trei persoane.

"În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului.

În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului", au transmis la acea dată procurorii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te