Joe Biden: „Atrocitățile comise de teroriștii Hamas fac ca ISIS să pară ceva mai rațional”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 18.10.2023 - 13:51
Președintele SUA, Joe Biden - Foto: Profimedia images

Președintele Joe Biden a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, spunând că grupul a "comis rele, că, atrocități care fac ca ISIS să pară ceva mai rațional".

SHARE

Președintele SUA, Joe Biden, a promis din nou sprijinul american pentru Israel, spunându-i premierului Benjamin Netanyahu: "Am vrut să fiu aici astăzi pentru simplul motiv că vreau ca poporul israelian, poporul lumii să știe că Statele Unite sunt alături de el".

Joe Biden: „Atrocitățile comise de Hamas fac ca ISIS să pară ceva mai rațional”

"Am vrut să vin personal și să fac acest lucru clar", a spus Biden.

Liderul de la Casa Albă a condamnat atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului, spunând că grupul a "comis rele, că, atrocități care fac ca ISIS să pară ceva mai rațional".

Dar el a recunoscut că, deși Israelul are dreptul să se apere, "trebuie să ținem cont și de faptul că un Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian și că nu i-a adus decât suferință".

Biden știe cine a comis atacul terorist asupra spitalului din Gaza

În timpul unei întâlniri bilaterale cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu, președintele Joe Biden i-a spus liderului israelian că bombardamentul mortal asupra unui spital din Gaza "pare să fi fost făcut de cealaltă echipă, nu de dumneavoastră".

"Ideea este că am fost profund întristat și indignat de explozia de ieri de la spitalul din Gaza și, pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcută de cealaltă echipă, nu de dumneavoastră", i-a spus el lui Netanyahu după sosirea sa în Israel, miercuri.

Citește și: Joe Biden a ajuns în Israel: Am vrut să fiu aici, astăzi, ca să știe lumea care este poziția SUA

"Dar sunt mulți oameni care nu sunt siguri, așa că avem multe - trebuie să depășim multe lucruri."

Autoritățile din Gaza au declarat că Israelul se află în spatele exploziei mortale de la spital, în timp ce Forțele de Apărare ale Israelului au declarat că serviciile sale de informații au arătat că o "lansare eșuată de rachetă" de către gruparea palestiniană Jihadul Islamic a fost responsabilă pentru explozia care a făcut sute de morți.

Citește și: AUDIO Spitalul Al-Ahli, din Gaza, ar fi fost lovit din cimitir, din spatele unităţii spitaliceşti

Președintele Joe Biden i-a spus lui premierului israelian Benjamin  Netanyahu că atacul asupra spitalului din Gaza "pare să fi fost făcut de cealaltă echipă, nu de tine".

Israelul a jurat să elimine Hamas, gruparea islamistă care controlează Gaza, ca răspuns la atacurile teroriste din 7 octombrie, în urma cărora au murit 1.400 de persoane, potrivit CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te