Italia: Populația evacuată din sudul țării, din cauza incendiilor

DE Edi Neagu | 11.08.2021 - 11:34
Și sudul Italiei e afectat de incendiile de vegetație. FOTO: Facebook

Autoritățile bănuiesc că flăcările au fost puse de mai mulți piromani.

SHARE

Autorităţile din municipalitatea italiană Mesoraca (sud) au evacuat rezidenţii din cauza ameninţării incendiilor forestiere, informează DPA.

Flăcările au ajuns în vecinătatea caselor după cum reiese din înregistrarea video dată publicităţii de departamentul de pompieri marţi seară.

Fumul dens stăruie deasupra oraşului, iar o aeronavă pentru stingerea incendiilor arunca apă peste flăcări, potrivit înregistrării.

Mesoraca este situată în regiunea Calabria, între capitala regiunii, Catanzaro, şi oraşul Crotone.

Brigada de pompieri nu a precizat care este numărul persoanelor evacuate.

CITEȘTE ȘI: Deputatul PSD Ghiță „Luptătorul“, amicul familiei Firea: Macron este un dictator, Armand, o hoață

În municipalitatea Tiriolo, situată la circa 70 de kilometri sud-vest, flăcările înaintau spre centrul oraşului, potrivit departamentului de pompieri.

În Calabria, incendiile forestiere continuă să înainteze traversând Aspromonte National Park şi ameninţând să devasteze întreg teritoriul rezervaţiei dacă pompierii nu intervin cu aeronave suplimentare, a precizat preşedintele parcului Leo Autelitano.

Au mai fost raportate incendii şi în Zomaro, în nordul rezervaţiei naturale din Calabria, înscrisă de UNESCO pe lista geoparcurilor pentru amplasamentul şi peisajul său unice, a mai spus acesta marţi după-amiază.

CITEȘTE ȘI: Dublu standard al ministrului Novak: apără Csikszereda, nu și România

Potrivit Autelitano, flăcările au ajuns la o distanţă de un kilometru faţă de una dintre cele mai importante zone de biodiversitate, în timp ce alte focare de pe teritoriul parcului se extindeau sau se înteţeau.

''Avem urgent nevoie de aeronave pe toate fronturile, altfel întregul parc va fi devastat într-un dezastru fără precedent'', a spus el.

Preşedintele regiunii, Nino Spirli, a subliniat marţi seară că toate forţele şi echipamentele disponibile pentru intervenţii de urgenţă sunt mobilizate la faţa locului pentru a lupta cu flăcările.

''Din păcate, suntem în continuare ţinta atacurilor piromanilor al căror scop este fără nicio îndoială distrugerea preţioaselor noastre păduri, oraş şi patrimoniu cultural'', a continuat Spirli.

Acesta a cerut ca pedeapsa pentru astfel de infracţiuni să fie înăsprită. În caz contrar, ''furia aceasta criminală'' va continua.

O hartă creată de Sistemul Copernicus al Uniunii Europene pentru managementul situaţiilor de urgenţă arată mai multe incendii pe teritoriul parcului, iar într-o înregistrare video se poate vedea fumul dens care se ridică de pe un deal împădurit şi flăcările care devastează vegetaţia, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te