Israelul îşi consolidează restricţiile sanitare din cauza creşterii infectărilor cu varianta Delta

DE Daniel Toșa | 04.08.2021 - 12:24
Israelul îşi consolidează restricţiile sanitare din cauza creşterii infectărilor cu varianta Delta/FOTO: Unsplash

Israelul urmează să impună noi restricţii sanitare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

SHARE

În urma unei creşteri a contaminărilor, în ultimele săptămâni, din cauza variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, Israelul a hotărât să lărgească obligaţia paşaportului sanitar în locuri publice - închise - în care se adună peste 100 de persoane şi ca masca de protecţie să fie obligatorie - afară -, în locuri în care există peste 100 de persoane.

De asemenea, carantina urmează să fie obligatorie în cazul persoanelor care revin din majoritatea ţărilor - indiferent dacă sunt vaccinate sau nu.

Această perioadă de carantină a fost redusă, la mijlocul lui iulie, la şapte zile, de la zece cât era anterior, cu condiţia prezentării unui test negativ covid-19.

Aceste noi restricţii urmează să intre în vigoare - la 8 august -, se anunţă într-un comunicat oficial, în urma unei reuniuni, marţi, a Cabinetului pe tema gestionării covid-19.

Citește și: Speranța vine din Moldova. Chișinăul iese din „zona gri” și se îndreaptă spre Europa

„RECORD” DE 3.818 DE CAZURI ÎN 24 DE ORE, DIN MARTIE

Israelul a fost una dintre primele ţări care a lansat, la jumătatea lui decembrie, o vastă campanie de vaccinare, în baza unui acord cu gigantul farmaceutic american Pfizer, care i-a furnizat rapid milioane de doze de vaccin, în schimbul datelor despre efectele vaccinului dezvoltat împreună cu compania germană în domeniul biotehnologiei BioNTech.

Această campanie a permis vaccinarea completă a peste 55% din populaţie şi a 85% dintre adulţi, ceea ce a favorizat redeschiderea cafenelelor, barurilor, magazinelor şi o reducere a numărului de cazuri la mai puţin de 100 pe zi, de la 10.000 de cazuri pe zi în toiul epidemiei.

Citește și: Clotilde Armand a semnat un contract de salubrizare pentru ridicarea gunoaielor din sectorul 1

În ultimele săptămâni, contaminarea a început să crească, pe fondul unei răspândiri a variantei indiene (delta) a SARS-CoV-2, determinând autorităţile să impună anumite măsuri, precum purtarea măştii de protecţie în locuri publice închise.

Israelul a lansat vineri o campanie de vaccinare cu o a treia doză de vaccin anticovid a persoanelor în vârstă de peste 60 de ani.

Peste 110.000 de persoane în vârstă au fost vaccinate cu o a treia doză de vaccin împotriva covid-19, potrivit unor date de la Ministerul israelian al Sănătăţii.

Israelul a înregistrat marţi 3.818 de cazuri de covid-19 - un bilanţ zilnic record din martie -, iar 422 de persoane erau spitalizate, dintre care 221 în stare gravă.

Premierul israelian Naftali Bennett, care şi-a însoţit marţi mama la vaccinarea cu a treia doză de vaccin anticovid, i-a îndemnat pe israelieni să se vaccineze. „Vă cer tuturor, copii, nepoţi, taţi şi mame să mergeţi să vă vaccinaţi”, a îndemnat el.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.