Înfrângere dureroasă pentru Trump în dosarul privind asaltul de la Capitoliu: „Vom spune adevărul”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 27.04.2023 - 12:23
Înfrângere dureroasă pentru Trump în dosarul privind asaltul de la Capitoliu: „Vom spune adevărul” - Foto: Profimedia Images

Fostul preşedinte american Donald Trump a pierdut un apel prin care încerca să blocheze audierea fostului său vicepreşedinte Mike Pence în ancheta privind eforturile de modificare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2020.

SHARE

Avocaţii lui Trump au introdus apelul mai devreme în aprilie împotriva unei decizii privind ancheta lansată de Departamentul american al Justiţiei cu privire la demersurile de subminare a alegerilor pierdute atunci de preşedintele republican în exerciţiu în favoarea democratului Joe Biden.

Înfrângere dureroasă pentru Trump în dosarul privind asaltul de la Capitoliu: „Vom spune adevărul”

Nu a fost clar în ce zi ar putea apărea Pence în fața marelui juriu american, care de luni de zile investighează evenimentele care au precedat 6 ianuarie 2021, insurecția de la Capitoliul SUA, și eforturile lui Trump și ale aliaților săi de a submina rezultatul alegerilor.

Mike Pence a indicat în schimb că nu va face apel la decizia care îi cere să depună mărturie în faţa unui "mare juriu" federal în legătură cu convorbirile sale cu Donald Trump înaintea asaltului de la Capitoliu din 6 ianuarie 2021.

Asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021- Foto: Profimedia Images

Citește și: România se înarmează cu drone Bayraktar de 321.000.000 $. Au distrus tancurile lui Putin în Ucraina

"Ne vom supune legii, vom spune adevărul", a declarat Pence într-un interviu acordat emisiunii "Face the Nation" de la CBS News.

"Iar povestea pe care am spus-o poporului american în toată țara, povestea pe care am scris-o în paginile memoriilor mele, aceasta va fi povestea pe care o voi spune în acel cadru".

Citește și: VIDEO Exerciții NATO de apărare a țărmului la Năvodari. Soldații au simulat respingerea unui atac

Judecătorii Patricia Millett, Robert Wilkins şi Greg Katsas de la Curtea de apel a Districtului Columbia au respins unanim apelul lui Trump, decizia lor, anunţată miercuri seara, nefiind comentată deocamdată de reprezentanţii lui Trump şi Pence. 

Pence a fost citat să depună mărturie la începutul acestui an, dar avocații lui Trump s-au opus, invocând preocupări legate de privilegiul executiv.

Asaltul asupra Capitoliului din ianuarie 2021- Foto: Profimedia Images

În martie, un judecător a refuzat să blocheze înfățișarea dlui Trump, deși a dat dreptate afirmațiilor constituționale ale fostului vicepreședinte, potrivit cărora nu poate fi obligat să răspundă la întrebări legate de orice aspect legat de rolul său de președinte al Senatului în certificarea voturilor din 6 ianuarie, potrivit The Independent.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te