Incident maritim în Crimeea. Rusia: Tirul asupra distrugătorului britanic HMS Defender, legitim

DE Adina Mutăr | Actualizat: 24.06.2021 - 01:06

Continuă războiul declarațiilor privind incidentul din Crimeea. „Utilizarea armelor de către Rusia într-un incident care a implicat distrugătorul britanic HMS Defender în largul Capului Fiolent, Crimeea, a fost în întregime justificată”, a comunicat Kremlinul.

SHARE

Șeful grupului de lucru al misiunii permanente pentru Crimeea din Cabinetul președintelui Vladimir Putin, Alexander Molohov, a precizat pentru TASS, că Marina britanică a recurs la o „provocare”.

„Este de la sine înțeles că a fost un act ostil față de Rusia și o încălcare a inviolabilității noastre teritoriale și a spațiului maritim. A fost o provocare, o recunoaștere în luptă. Mă bucur foarte mult că, în ciuda acțiunilor provocatoare, forțele noastre de grăniceri au manifestat anumite restricții și nu a luat nicio măsură care ar fi putut escalada conflictul. Este adevărat că au fost trase focuri de avertizare. A fost suficient ", a spus Molohov.

El a subliniat că răspunsul Rusiei este strict în conformitate cu dreptul internațional.

„Sper că după un astfel de pumn, nu vor mai exista încercări de a se aventura pe teritoriul nostru fără permisiune", a spus Molohov.

Ministerul britanic al Apărării a negat miercuri declaraţiile Ministerului Apărării din Rusia conform cărora distrugătorul HMS Defender al Marinei Regale britanice a pătruns în apele teritoriale ruseşti din Marea Neagră şi a fost somat să retragă de acolo cu focuri de avertisment şi bombe lansate în calea sa de forţele ruse.

 

Citește și

O navă militară și un avion rusești au tras asupra unui ditrugător britanic în Marea Neagră

Rusia cere SUA şi aliaţilor lor să renunţe la exerciţiile Sea Breeze în Marea Neagră

 

„Nu au fost trase focuri în direcţia HMS Defender şi nu recunoaştem afirmația că ar fi fost lansate bombe în calea sa. Credem că ruşii desfăşurau un exerciţiu de trageri în Marea Neagră şi avertizau în prealabil navele asupra activităţii lor”, a scris pe Twitter Ministerul britanic al Apărării.

Ulterior, ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, a precizat că HMS Defender se deplasa dinspre portul ucrainean Odesa către Georgia, pe o rută recunoscută internaţional.

 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.