Incendiul de vegetație din California se apropie de regiunile dens populate

DE Edi Neagu | Actualizat: 30.08.2021 - 21:49
Populația din California, în pericol. FOTO: Facebook

Incendiul Caldor din California s-a apropiat duminică de zonele dens populate din partea de nord a statului, ceea ce a condus la emiterea mai multor ordine de evacuare şi avertizări, precum şi la închiderea unor căi de acces.

SHARE

Incendiul Caldor din California s-a apropiat duminică de zonele dens populate din partea de nord a statului, ceea ce a condus la emiterea mai multor ordine de evacuare şi avertizări, precum şi la închiderea unor căi de acces, a anunţat Departamentul local forestier şi de protecţie împotriva incendiilor, informează Reuters luni.

Incendiul, care este activ de 14 zile, s-a răspândit pe o suprafaţă de peste 680.000 de kilometri pătraţi, a precizat departamentul citat, adăugând că au fost emise ordine de evacuare în mai multe comitate.

Departamentul a emis avertismente de evacuare actualizate care vizează comitatul El Dorado, care include restul bazinului South Lake Tahoe.

Incendiul este în prezent controlat în proporţie de 13%.

CITEȘTE ȘI: VIRAL Fotografia libertății: o fetiță afgană evacuată din Kabul, pe un aeroport din Belgia

Un număr de 39 de gospodării, sedii comerciale şi alte clădiri au fost avariate, iar peste 650 de astfel de structuri au fost distruse până în prezent.

Incendiul a provocat, de asemenea, rănirea a cinci pompieri şi civili, potrivit paginii de internet a departamentului.

''Astăzi s-a înregistrat o creştere semnificativă a comportamentului dinamic al incendiului, rezultând răspândirea rapidă a flăcărilor'' a indicat departamentul duminică, precizând că vântul intens a înteţit focarul ''în cursul dimineţii''.

CITEȘTE ȘI: Generalul libian rebel Haftar și-a unit forțele cu cele guvernamentale să apere rețeaua de apă

California, care cunoaşte de obicei punctul culminant al sezonului incendiilor la sfârşitul verii şi toamna, se află deja pe punctul de a înregistra în acest an efecte mai distrugătoare ale flăcărilor în comparaţie cu anul precedent, cu cele mai grave incendii din istorie.

''Fumul degajat de Caldor Fire şi de incendiile de vegetaţie din vest au condus la niveluri periculoase ale calităţii aerului în cadrul unor comunităţi'', a declarat vicepreşedintele american Kamala Harris, într-un mesaj publicat duminică pe Twitter, potrivit Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.