Incendii devastatoare de păduri din America de Nord, Europa, până în Indonezia

DE Elena Andrei | 03.08.2021 - 19:50
Incendii devastatoare de păduri/Foto: new york times

Incendii masive s-au răspândit în multe părți ale lumii, potrivit agenției americane Fire Information for Resource Management System (FIRMS).

SHARE

Cea mai mare parte a Americii de Nord și a Americii de Sud, platoul african, nordul Peninsulei Arabe și coasta mediteraneană a Europei, precum și Europa de Nord și de Est au fost afectate de incendii.

În Asia, au fost detectate incendii pe coastele Indiei și în regiunea Siberia din Rusia, precum și în China, Malaezia și Indonezia.

Țările europene, cum ar fi Italia, Spania și Grecia, care au o coastă la Marea Mediterană, se luptă, de asemenea, cu incendiile forestiere.


Potrivit unei hărți de urgență a Comisiei Europene care arată incendiile forestiere, focare mari și mici de pe întregul continent ajung aproape până în nordul Rusiei. Focuri de diferite dimensiuni au ars de cel puțin o săptămână în țările UE.

Italia

Părțile sudice ale țării se confruntă în special cu multe incendii forestiere, atât mari, cât și mici.

Potrivit unei declarații a Corpului Național de Pompieri al Italiei, peste 800 de incendii au izbucnit în țară în ultimele 24 de ore. Pompierii au răspuns la 250 de incendii în Sicilia și 130 în Puglia, în timp ce 20.000 de hectare de pădure au ars într-un incendiu la 24 iulie în mediul rural din provincia Oristano din insula Sardinia, unde au fost evacuate 1.500 de persoane. Italia a solicitat avioane de stingere a incendiilor din țările UE pentru a-și suplimenta propriile aeronave.

Spania

La 26 iulie, cel mai mare incendiu forestier din ultimii doi ani a izbucnit în regiunea nordică a Cataloniei, în timp ce 1.657 hectare de teren au ars într-un incendiu în municipiul Santa Coloma de Queralt din regiunea Tarragona și 168 de persoane din zonele rezidențiale au fost evacuate.

Citește și

Sudul Bulgariei, pârjolit de secetă și caniculă: incendii de vegetație în mai multe zone

VIDEO Viețile turiștilor, amenințate de incendiile de vegetație din Turcia, Grecia, Italia și Spania

 

Grecia

Autoritățile elene au raportat 58 de incendii forestiere în ultimele 24 de ore.

Incendiile s-au intensificat în jurul orașului port vestic Patras și în orașul Soufli, care este aproape de granița turco-greacă.

Rusia

Eforturile sunt încă în curs de stingere a incendiilor forestiere care au început luna aceasta în regiunea Yakutia din nord-estul Rusiei.

Autoritățile au declarat starea de urgență pentru regiune, unde peste 1,3 milioane de hectare de pădure au luat foc.

Ministerul Rusiei pentru Situații de Urgență a raportat joi trecut că echipele lucrează pentru stingerea incendiilor care continuă în 144 de zone.

SUA și Canada

În SUA, conform datelor de luni de la Centrul Național Interoperațiuni Pompieri, aproximativ 450.000 de acri de pădure au ars în 91 de flăcări în 13 state. De asemenea, au fost raportate noi focare în statele Idaho, Alaska și Minnesota.

În Canada, au fost raportate 4.576 de incendii forestiere, de 1.000 de ori mai mare decât rata medie din ultimul deceniu.

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.