În timp ce Olanda invocă crima organizată din România, prințesa lor este amenințată că va fi răpită

DE Daniel Toșa | Actualizat: 21.10.2022 - 12:42
În timp ce Olanda invocă crima organizată din România, prințesa lor este amenințată că va fi răpită (mijloc) - FOTO: Profimedia

Regele și regina Olandei au dezvăluit că fiica lor în vârstă de 18 ani nu se mai poate deplasa liber afară din cauza posibilității unui atac sau a unei răpiri.

SHARE

Prințesa Amalia s-a mutat din locuința sa studențească din Amsterdam și s-a întors acasă, la Haga.

"Nu există pentru ea o viață de studentă așa cum au alții", a adăugat ea.

Se înțelege că Prințesa Amalia - și premierul olandez Mark Rutte - au apărut în comunicări ale crimei organizate, care au indicat că ar putea deveni o țintă.

Luna trecută, au fost publicate fotografii oficiale care arătau o Prințesă Amalia zâmbitoare în prima zi a semestrului.

Prințesa Olandei, ținta crimei organizate

S-a făcut multă vâlvă cu privire la mutarea adolescentei într-o casă de studenți comună și la continuarea studiilor de politică, psihologie, drept și economie la Universitatea din Amsterdam.

Amalia, care împlinește 19 ani în decembrie, este văzută  în Olanda, ca o regină relativ cu picioarele pe pământ.

Nici măcar la jumătatea primului semestru, raportul serviciilor de informații a însemnat că Prințesa Amalia a fost nevoită să renunțe la acea viață relaxată de student.

Familia ei speră că măsurile de securitate intensificate sunt doar temporare. Regina Maxima a declarat reporterilor din Suedia că este mândră de modul în care prințesa Amalia face față situației și a adus un omagiu curajului ei.

Întrebat ce l-a afectat "ca tată", Regele Willem-Alexander a recunoscut că a fost "o situație grea" și a spus că nu a putut exprima impactul, potrivit BBC.

Olanda refuză aderarea României în Schengen, invocând că problema "crimei organizate" din țara noastră

Parlamentul olandez a votat, joi, o rezoluţie în care se cere să nu se ia ”măsuri ireversibile” legate de aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.  

"Camera, după ce a ascultat deliberările, luând act de faptul că aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen va fi discutată în curând; luând act de faptul că guvernul olandez a votat timp de mulţi ani împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen din cauza corupţiei persistente şi a problemelor persistente legate de crima organizată din ambele ţări; întrucât corupţia şi problemele legate de crima organizată dintr-o ţară Schengen pot crea probleme majore pentru funcţionarea controlului la frontieră din ţara respectivă şi pot reprezenta astfel riscuri de securitate pentru Ţările de Jos şi pentru întregul spaţiu Schengen", se arată în rezoluția adoptată de Parlamentul olandez.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te