HIMARS, „vedeta” contraofensivei ucrainene. Rușii se așteaptă la un atac masiv din partea Kievului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.04.2023 - 14:12
HIMARS, „vedeta” contraofensivei ucrainene. Rușii se așteaptă la un atac masiv din partea Kievului - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Oficialii marionetă impuși de Kremlin în regiunile anexate ilegal de Rusia în septembrie 2022 spun că se pregătesc de un atac masiv pe scală larga a Ucrainei în ceea ce Kievul numește contraofensiva de primăvară. Sistemele HIMARS vor juca un rol decisiv în această ofensivă.

SHARE

Vladimir Rogov, unul dintre oficialii administrației impuse de Rusia în regiunea Zaporijea, declarat  a declarat pentru presa rusă că Armata ucraineană testează deja reacția militarilor ruși din regiune.

HIMARS, „vedeta” contraofensivei ucrainene. Rușii se așteaptă la un atac masiv din partea Kievului

„Declanșarea contraofensivei va fi precedată de bombardamente masive cu rachete ghidate și rachete de tip HIMARS. Apoi vin dronele și lovesc. Apoi urmează vehiculele blindate și de infanterie. Acțiunile care au loc din partea inamicului confirmă cu exactitate intențiile sale de a ataca”, a spus Rogov.

Potrivit acestuia, trupele ucrainene încearcă să exploreze punctele slabe ale liniei de apărare ruse din regiunea Zaporije.

HIMARS - Foto: Profimedia Images

Citește și: Presa ucraineană: Sentimentele pro-ruse sunt propagate prin politicieni români finanțați de Moscova

„Ei ne sondează reacția cu bombardamente intense și țintite, cât de repede funcționează apărarea aeriană și altele asemenea”, a confirmat Vladimir Rogov.

Ucraina este pregătită să discute despre viitorul Crimeii atunci când va ajunge la granița peninsulei ocupate de Federația Rusă. 

HIMARS a distrus o clădire din iadul din Bakhmut în care se adăposteau mai mulți luptători ruși Wagner. Canalele rusești de Telegram raportează un număr mare de victime în rândul wagnerilor, se arată într-o postare pe Twitter.

Șeful consiliului de Apărare ucrainean, Oleksii Danilov, a dezvăluit că doar cinci persoane cunosc detaliile legate de contraofensiva pe care Kievul o pregătește, potrivit Ukrainska Pravda

"Pot spune că există un număr limitat de persoane care au informații despre unde, când și cum vor fi inițiate anumite acțiuni pe frontul ucrainean. Nu mai mult de cinci persoane". Ucrainenii vor afla detalii abia când va începe ofensiva.

Totoodată, Danilov a atras atenția asupra surselor de informare și a subliniat că oamenii ar trebui să fie mai atenți la declarațiile făcute de persoane care au prea puține informații despre planurile Kievului.

Zelenski decide dacă va intra în negocieri cu Rusia în ceea ce privește deocuparea Crimeei

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, va decide dacă va intra în negocieri cu Rusia în ceea ce privește deocuparea Crimeei, a raportat secretarul de presă al președintelui Ucrainei, Serhiy Nikiforov.

Citește și: Traficul de droguri în școlile românești distruge vieți: "Mulți tineri ajung la spital încătușați"

Președintele Volodimir Zelensk a declarat că nu mai sunt mulți pași până la victoria Ucrainei, principalul lucru este ca lumea să nu se oprească în solidaritate.

Victoria finală e aproape

"Mai avem nevoie de mulți pași până victoria finală? Nu! Trebuie doar să nu ne oprim în solidaritate. Când bătălia necesită artilerie, aceasta trebuie furnizată. Când victoria are nevoie de tancuri, vuietul lor ar trebui să se audă pe linia frontului. Când independența are nevoie de aer, nu trebuie să fiți atenți la modul în care Rusia va reacționa la avioanele noastre", a declarat Zelenski.

El i-a îndemnat pe partenerii Ucrainei să acționeze și să nu ghicească "ce număr va fi mai sigur lângă litera F - 16 sau altul".

Președintele Ucrainei a subliniat că bătălia pentru libertate este în curs de desfășurare și este "imposibil de câștigat parțial".

"Vom întoarce tot acest rău ca un epitaf al imperialismului rusesc. Vom instaura libertatea în Europa o dată pentru totdeauna. Tirania va pierde în istorie atunci când va pierde în Ucraina, iar Moscova nu va mai ucide niciodată", a declarat Zelenski.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te