Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibr, în poziție de luptă

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.02.2024 - 16:14
Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibir, în poziție de luptă  - Foto: Profimedia Images
Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibir, în poziție de luptă - Foto: Profimedia Images

Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibr în poziție de luptă au fost trimise în patrulare. Rachetele au o rază de atac uriașă de 2.000 de km.

SHARE

În prezent, în Marea Neagră se află două submarine rusești cu rachete Kalibr la bord.

Citește și: Cum au devenit navele de război rusești invizibile în Marea Neagră? Spre ce punct strategic se duc?

După cum s-a raportat în cadrul Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, în Marea Neagră, la datorie, inamicul și-a dublat prezența navelor și submarinelor purtătoare de rachete.

Citește și: Preot din Rusia reținut după ce a anunțat că va ține o slujbă de pomenire pentru Alexei Navalnîi

Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibir, în poziție de luptă

"Acum în serviciu de luptă se af,lă două submarine, echipate cu cel puțin 8 rachete Kalibr. Gruparea de nave militare ruse din Marea Neagră a ajuns la 4, iar în Marea Azov patrulează o navă. Nivelul de amenințare a lovitorulor rusești cu rachete a fost ridicat!", se arată în declarație.

Ce sunt rachetele Kalibr

De ce sunt atât de periculoase rachete Kalibr? Există mai multe afirmații cu privire la raza maximă de acțiune a versiunilor de atac terestru Kalibr utilizate de Rusia. Departamentul american al Apărării estimează raza de acțiune la 1.400 km, iar ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a estimat raza de acțiune la "aproape 1.500 km".

Citește și: Opozantul rus Alexei Navalnîi a murit în penitenciar. ”I s-a făcut rău în timpul unei plimbări”

În urma primului său tir operațional din octombrie 2015, declarațiile Ministerului rus al Apărării au sugerat o rază de acțiune de 2.000 km, în timp ce un raport al Office of Naval Intelligence din decembrie 2015 a adunat o serie de declarații rusești care proiectau raze de acțiune între 1.500-2.500 km.

Detalii AICI

Evoluția frontului

În zona operațională a Forțelor de Apărare Sudice continuă o puternică luptă.

Inamicul urmărește să disloce unitățile AFU ale Ucrainei de pe malul stâng al Niprului: în ultimele 24 de ore, acesta a făcut patru încercări de a lua cu asalt pozițiile apărătorilor ucraineni, dar a fost respins și, după ce a suferit pierderi, s-a retras pe pozițiile sale inițiale.

"Ocupanții efectuează recunoașteri aeriene, presează cu bombardamente de artilerie, folosesc un număr mare de drone de atac de diferite tipuri, dar forțele de apărare provoacă pagube prin foc asupra locațiilor inamice, pozițiilor de tragere și zonelor din spate", a declarat armata Ucrainei potrivit unian.net

Luptele continuă

"În același timp, se spune că, în timpul zilei de luptă (începând cu ora 7 dimineața), inamicul a lansat un atac cu rachete balistice de un tip nespecificat asupra Kirovohradshchyna din districtul Kropivnitsky. Ocupanții, care continuă să terorizeze populația din teritoriile de pe linia frontului din regiunile Kherson și Mikolaiv, au folosit 29 de drone FPV și au aruncat 14 muniții cu fragmentare de la UAV-uri de diferite modificări în ultimele 24 de ore. O mașină civilă a fost avariată în timpul atacurilor cu drone.

De asemenea, în cursul zilei, inamicul rus a bombardat orașul Kherson de 4 ori cu artileria. Au fost avariate o clădire cu mai multe etaje, clădiri administrative și gospodărești, mai mult de o jumătate de duzină de locuințe private, 5 mașini civile, rețeaua de încălzire și conducta de gaz”, potrivit armatei.

Reamintim că Ucraina  pierdut una din cele mai importante bătălii a invaziei ruse. detalii în LINK:

Citește și: Rusia, cea mai mare victorie de la începutul războiului. Care e pericolul de moarte pentru Ucraina?

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te