Cum au devenit navele de război rusești invizibile în Marea Neagră? Spre ce punct strategic se duc?

DE Alex Darvari | Actualizat: 18.02.2024 - 20:20
Cum au devenit navele de război rusești invizibile în Marea Neagră? Spre ce punct strategic se duc? - Foto: profimedia Images

Cum au devenit navele de război rusești invizibile în Marea Neagră și spre ce punct strategic se duc?, a devoalat ministerul apărării de la Kiev. Rusia a suferit pierderi foarte mari pe apă, în săptămâna care s-a încheiat fiind scufundată o ultimă navă.

SHARE

Apele continuă să fie învolburate în Marea Neagră, unde navele rusești de luptă și cele comericale au decis să dezactiveze sistemul de identificare automată a navelor. Astfel, navele de război și cele comerciale rusești au devenit invizibile, o amenințare pentru orice stat limitrof.

Cum au devenit navele de război rusești invizibile în Marea Neagră? Spre ce punct strategic se duc?

Newsweek România a scris, aseară, că gradul de alertă privind un atac cu rachete a fost ridicat la nivel superior după ce submarine rusești cu rachete Kalibr au fost lansate la apă în marea Neagră. Vezi LINK.

Citește și: Grad de alertă ridicat în Marea Neagră. Submarine rusești cu rachete Kalibr, în poziție de luptă

În Marea Neagră se află două nave inamice ruse, dintre care una este un transportor de rachete de croazieră de tip Kalibr. Acestea rachete sunt deosebit de periculoase. Departamentul american al Apărării estimează raza de acțiune la 1.400 km, iar ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a estimat raza de acțiune la "aproape 1.500 km".

Forțele navale ale Forțelor Armate ale Ucrainei au anunțat acest lucru pe Telegram.

În Marea Azov se află o navă inamică rusă

De asemenea, în Marea Mediterană se află două nave inamice, inclusiv un purtător de rachete de croazieră de tip Kalibr, o salvă totală de până la 8 rachete.

Două nave au trecut în Marea Neagră, dintre care una s-a deplasat în direcția strâmtorii Bosfor.

În plus, cinci nave au trecut în Marea Azov, dintre care două au continuat spre strâmtoarea Bosfor.

"Rusia continuă să încalce Convenția internațională din 1974 pentru siguranța vieții pe mare (SOLAS), dezactivând sistemele de identificare automată (AIS)", a declarat Marina Forțelor Armate ale Ucrainei.

Acest fapt le face invizibile și predispuse la un atac surpriză în orice moment, scrie ukranews

Pe de altă parte, ukrinform scrie că „după cum s-a raportat, șefa centrului de presă comun al Comandamentului Operațional de Sud, Natalia Humeniuk, a declarat că amenințarea cu rachete dinspre mare nu a dispărut și că rușii continuă să instaleze logistica și infrastructura în Crimeea, mutând bunuri de la Novorossiysk la Sevastopol și înapoi.

După cum a raportat anterior Agenția de presă ucraineană, în dimineața zilei de 17 februarie, în Marea Neagră se aflau 2 nave inamice, iar în Marea Azov o navă, printre acestea nu se aflau purtători de rachete.

Comandantul flotei, demis

Comandantul flotei ruse de la Marea Neagră, amiralul Víktor Sokolov, ar fi fost demis. Se zvonise că a fost ucis.

Anume, Ucraina a susţinut în septembrie că l-a ucis într-un atac cu rachete asupra cartierului general al flotei, de la Sevastopol.

Sokolov a fost demis după ce armata ucraineană a reuşit să scufunde săptămâna aceasta încă o navă militară rusă, afirmă bloggeri militari ruşi.

Amiralul Víktor Sokolov a preluat comanda flotei de la Marea Neagră în septembrie 2022, în urma unei serii de pierderi umilitoare, suferite de aceasta.

Totul a culminat cu scufundarea navei sale amiral, crucişătorul Moscova, lovit de rachete anti-navă ucrainene Neptun.

Citeşte şi: VIDEO Comandantul Flotei Mării Negre a Federației Ruse, pulverizat în atacul asupra Crimeei

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te