Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul cu represalii zdrobitoare”după exploziile din Liban

DE Daniel Toșa | Actualizat: 20.09.2024 - 09:38
Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul cu represalii zdrobitoare”după exploziile din Liban - Foto: Profimedia images
Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul cu represalii zdrobitoare”după exploziile din Liban - Foto: Profimedia images

Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul cu represalii zdrobitoare”după exploziile din Liban. Gardienii Revoluției din Iran au lansat un avertisment dur împotriva Israelului, acuzat de exploziile dispozitivelor de comunicații ale Hezbollah din Liban.

SHARE

Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul. Gardienii Revoluției din Iran, aripa militară ideologică a regimului de la Teheran, au reacționat ferm la recentele explozii din Liban care au afectat dispozitivele de comunicații folosite de gruparea șiită Hezbollah.

Gardienii Revoluției iranieni amenință Israelul cu represalii zdrobitoare”după exploziile din Liban

Generalul Hossein Salami, comandantul Gardienilor Revoluției, a declarat că Israelul va primi „un răspuns zdrobitor” din partea frontului de rezistență, acuzând statul evreu pentru atacurile soldate cu 37 de morți și aproape 3.000 de răniți.

Deși Israelul nu a confirmat oficial implicarea în aceste incidente, tensiunile în Orientul Mijlociu sunt în creștere, alimentate de războiul în curs din Fâșia Gaza între Israel și Hamas.

Hezbollah, sprijinit de Iran și un aliat important al Hamas, a indicat Israelul ca responsabil pentru exploziile de marți și miercuri.

Citește și: „Glonțul” de 1.000.000$. Cine e pensionarul asasin pregătit de Iran pentru a-l ucide pe Netanyahu

Această situație a intensificat războiul hibrid dintre forțele israeliene și axa rezistenței, care reunește grupări susținute de Teheran, inclusiv Hamas și rebelii houthi din Yemen.

Într-o declarație oficială, generalul Salami a condamnat atacurile și a transmis un mesaj liderului Hezbollah, Hassan Nasrallah, reafirmând sprijinul Iranului pentru organizațiile din axa rezistenței.

Citește și: Bombardamente intense israeliene în Liban. 100 de lansatoare de rachete și 1.000 de tunuri, distruse

„Aceste acte teroriste, datorate disperării regimului sionist, vor primi în curând un răspuns zdrobitor,” a avertizat liderul militar iranian.

De la începutul conflictului din Gaza, Hezbollah a intensificat atacurile împotriva Israelului, deschizând un front secundar de la granița libaneză.

În replică, forțele israeliene au efectuat atacuri precise asupra depozitelor de arme și infrastructurii militare aparținând Hezbollah.

Citește și: Al doilea val de explozii în Liban. Unitatea 8.200 Război Cibernetic a Israelului, posibil implicată

Iranul promite represalii severe pentru a răzbuna pierderile suferite de aliații săi, inclusiv asasinarea liderului Hamas, Ismail Haniyeh, în luna iulie la Teheran, un atac atribuit Israelului.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te