Furtuna, aflată la circa 80 de kilometri de Providence, în Rhode Island, a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical după ce a atins zona de uscat şi s-a îndreptat apoi către est. Alimentarea cu energie electrică a revenit marţi în mare parte în Rhode Island şi Connecticut, iar apele s-au retras de pe suprafeţele inundate din New Jersey şi New York.
Furtuna Henri se îndreaptă în prezent către ocean.
Centrul statului New Jersey s-a numărat printre zonele cele mai afectate, apele repezi provocate de ploile abundente inundând străzile. „O parte din stat a fost devastată”, a declarat guvernatorul Phil Murphy adăugând că „a fost o ploaie uriaşă, masivă”. Cantităţile de precipitaţii care au căzut în regiune au fost „nemaiîntâlnite”, a adăugat oficialul.
Citește și: VIDEO Militarii afgani nu se bucură că trăiesc. „Uite ce viață grea avem” - Newsweek LIVE
În statul Rhode Island, unde furtuna Henri a atins duminică după-amiaza zona de uscat, aproximativ 8.000 de case şi sedii de companii au continuat să fie afectate marţi de o pană de curent.
Compania de utilităţi National Grid a adus lucrători din Massachusetts pentru a ajuta la restabilirea distribuţiei energiei electrice şi a declarat că toţi clienţii vor avea din nou curent miercuri.
Ploile abundente aduse de furtuna Henri au afectat în special New Jersey, Pennsylvania şi New York, potrivit AccuWeather.
Citește și: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine
Furtuna Henri s-a format dintr-un sistem de presiune joasă apărut în nord-estul Bermudelor la 16 august sub formă de depresiune tropicală. O zi mai târziu, sistemul meteorologic s-a înteţit până la nivel de furtună tropicală, care a fost denumită Henri.
Ulterior, Henri a devenit uragan de categoria 1, apoi a scăzut din intensitate până la nivel de furtună tropicală, care a atins, în cadrul unui eveniment rar, zona Westerly din Rhode Island, la data de 22 august.