Furtuna topicală Henri a lăsat în urmă pagube de până la 12 miliarde de dolari

DE Daniel Toșa | 25.08.2021 - 14:14
Furtuna topicală Henri a lăsat în urmă pagube de până la 12 miliarde de dolari/FOTO: Unsplash

Furtuna tropicală Henri, care a afectat timp de două zile nord-estul Statelor Unite unde a provocat ploi însemnate cantitativ şi inundaţii, a lăsat în urmă noroi, resturi şi devastare, precum şi pagube totale de 8 până la 12 miliarde de dolari americani, relatează agenţia Xinhua.

SHARE

Furtuna, aflată la circa 80 de kilometri de Providence, în Rhode Island, a fost retrogradată la nivel de ciclon post-tropical după ce a atins zona de uscat şi s-a îndreptat apoi către est. Alimentarea cu energie electrică a revenit marţi în mare parte în Rhode Island şi Connecticut, iar apele s-au retras de pe suprafeţele inundate din New Jersey şi New York.

Furtuna Henri se îndreaptă în prezent către ocean.

Centrul statului New Jersey s-a numărat printre zonele cele mai afectate, apele repezi provocate de ploile abundente inundând străzile. „O parte din stat a fost devastată”, a declarat guvernatorul Phil Murphy adăugând că „a fost o ploaie uriaşă, masivă”. Cantităţile de precipitaţii care au căzut în regiune au fost „nemaiîntâlnite”, a adăugat oficialul.

Citește și: VIDEO Militarii afgani nu se bucură că trăiesc. „Uite ce viață grea avem” - Newsweek LIVE

În statul Rhode Island, unde furtuna Henri a atins duminică după-amiaza zona de uscat, aproximativ 8.000 de case şi sedii de companii au continuat să fie afectate marţi de o pană de curent.

Compania de utilităţi National Grid a adus lucrători din Massachusetts pentru a ajuta la restabilirea distribuţiei energiei electrice şi a declarat că toţi clienţii vor avea din nou curent miercuri.

Ploile abundente aduse de furtuna Henri au afectat în special New Jersey, Pennsylvania şi New York, potrivit AccuWeather.

Citește și: Columbeanu nu regretă că a pierdut 150 milioane €: La două camere, în chirie, mă simt mai bine

Furtuna Henri s-a format dintr-un sistem de presiune joasă apărut în nord-estul Bermudelor la 16 august sub formă de depresiune tropicală. O zi mai târziu, sistemul meteorologic s-a înteţit până la nivel de furtună tropicală, care a fost denumită Henri.

Ulterior, Henri a devenit uragan de categoria 1, apoi a scăzut din intensitate până la nivel de furtună tropicală, care a atins, în cadrul unui eveniment rar, zona Westerly din Rhode Island, la data de 22 august.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.