FOTO Un mort și trei răniți în al treilea val de atacuri aeriene asupra Kievului, marți dimineață

DE Daniel Toșa | Actualizat: 30.05.2023 - 09:04
Kievul sub asediu - Foto: Twitter/ @vamelina

Cel puțin o persoană a murit la Kiev și trei au fost rănite după ce resturi care ar fi căzut de la o dronă rusă distrusă au lovit marți dimineața devreme o clădire de apartamente, au declarat oficialii din Capitala ucraineană.

SHARE

Atacul asupra Kievului a fost al treilea în 24 de ore și a venit după un alt atac în timpul zilei de luni, care a făcut ca oamenii să fugă, să se adăpostească.

Kievul sub asediu

Administrația militară din Kiev a postat că două etaje superioare ale clădirii au fost distruse și că ar putea fi încă oameni sub dărâmături.

Primarul, Vitali Klitschko, a declarat că cel puțin o persoană a murit, una a fost spitalizată și alte două au fost rănite.

O femeie în vârstă de 27 de ani a fost spitalizată cu răni "moderate" provocate de căderea de moloz într-o zonă din sudul Kievului, a declarat Klitschko.

"Atac masiv! Rămâneți în casă!", a postat primarul, adăugând că o clădire cu mai multe etaje a fost, de asemenea, avariată în districtul Holosiivski.

Citește și: Armata NATO, gata de un război cu Rusia. Putin, decret de retragere din Controlul armelor în Europa

Administrația militară a orașului a declarat că atacul nocturn a fost efectuat cu ajutorul unor drone. Într-o postare ulterioară, administrația a precizat: "Am fost atacați cu drone. În ultimele 24 de ore, inamicul a efectuat deja 3 atacuri. În plus, inamicul schimbă constant armele de atac, după ce a folosit rachete combinate cu drone, iar apoi balistice, agresorul a folosit exclusiv drone".

Căderea de moloz a provocat un incendiu la o casă din cartierul Darnytskyi din sudul orașului, iar trei mașini din cartierul Pechersky, situat în centru, au ars de asemenea, a declarat administrația.

Citește și: VIDEO Asediu rusesc asupra Kievului. S-au auzit mai multe explozii în centrul Capitalei Ucrainene

Sirenele de raid aerian au sunat peste noapte în Kiev și în regiunile centrale Cherkasi, Kirovohrad și Nicolaev, precum și în sudul regiunii Herson.

Rusia a atacat în mod repetat capitala ucraineană în luna mai, folosind o combinație de drone și rachete, mai ales pe timp de noapte, într-o încercare aparentă de a submina voința ucrainenilor de a lupta după mai mult de 15 luni de război.

Serhii Popko, șeful administrației militare de la Kiev, a declarat luni că, pe lângă menținerea civililor ucraineni într-o stare de "tensiune psihologică profundă", liderii Rusiei încearcă să epuizeze apărarea aeriană a Ucrainei prin valul neîncetat de atacuri.

Oficialii ucraineni au semnalat preocupări legate de faptul că apărarea lor antiaeriană din epoca sovietică este în criză de muniție și că sistemele occidentale, cum ar fi Patriot din SUA, nu sosesc în cantități suficiente pentru a umple golul, potrivit The Guardian.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te