FOTO Haos și violențe la Sofia. Bulgarii au incendiat mașini de poliție și au aruncat cu bombe

DE Alex Darvari | Actualizat: 16.11.2023 - 21:06
Haos și violențe la Sofia - Foto: Profimedia Images

Haos și violențe la Sofia. Bulgarii au incendiat mașini de poliție și au aruncat cu bombe înaintea partidei dintre Bulgaria și Ungaria din preliminariile Euro. Meciul se joacă fără spectatori.

SHARE

Haos și violențe la Sofia. Bulgarii au incendiat mașini de poliție și au aruncat cu bombe înaintea partidei dintre Bulgaria și Ungaria din preliminariile Euro. Meciul se joacă fără spectatori.

Suporterii de fotbal de la diferite cluburi din țară, printre care CSKA și Levski, s-au unit împreună, fără precedent, și au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva celor 18 ani de domnie a lui Borislav Mihaylov în BFS. 

Haos și violențe la Sofia. Bulgarii au incendiat mașini de poliție și au aruncat cu bombe

Între timp, naționala Bulgariei dispută un meci de calificare europeană cu Ungaria, cu porțile închise, pe stadionul Vasil Levski, de la ora 19.00.

Pe de altă parte, poliția din Sofia a luat măsuri fără precedent pentru a-i împiedica pe suporteri să pătrundă în abordurile bazei sportive, care a rămas goală, potrivit presei bulgare consultată de Newsweek.

19.40 Sunt bărbați arestați. Aceștia sunt încătușați în fața Ministerului Sportului.

19.00 A început meciul. Fanii au dat foc la câteva coșuri de gunoi și au mărșăluit din nou spre poliție. La intrarea într-un bloc din Gurko, un bărbat este bătut cu brutalitate de poliție. Nu se știe care este starea lui.

Citește și: Un laborator bulgar a greșit testul unui fotbalist. 3 coechipieri și 16 adversari au fost infectați

O ambulanță se deplasează la fața locului. Suporterii furioși au distrus o dubă a poliției pe "Vasil Levski", lângă Ministerul Sporturilor, și au luat scuturile poliției și tot ce se afla înăuntru. Apoi i-au dat foc, scandând "unde este apa voastră acum". Au existat, de asemenea, rapoarte despre copii care au fost bătuți.

Citește și: Un tânăr fotbalist a murit lovit de fulger în furtuna de aseară, chiar în timpul antrenamentului

18.40 Poliția a trecut la acțiune și i-a împins pe toți protestatarii de-a lungul străzii. "Gurko". Au început să disperseze fanii. Forțele de ordine au început să impună cu bastoane și spray-uri - și pe cei din prima linie, dar și pe trecători, până la clădirea Ministerului Sportului. Sunt oameni care stau cu familiile lor pe trotuar, cu răniți. Un bărbat are un braț rupt, după ce a fost lovit cu bastonul.

Tensiunile din jurul stadionului au escaladat brusc.

Fanii fotbalului au început să arunce cu bombe și rachete artizanale în poliție. Poliția a adus tunuri cu apă la baricadă și a avertizat că, dacă nu se vor opri, se va recurge la forță.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te