FOTO Ce a pățit un șarpe imens care a înghițit un porc țepos. Oamenii de știință au fost șocați

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.08.2023 - 21:21
FOTO Ce a pățit un șarpe imens care a înghițit un porc țepos. Oamenii de știință au fost șocați - Foto: AVIAD BAR/PARKS AND NATURE AUTHORITY

O dramă a naturii s-a desfășurat în Shoham săptămâna aceasta, când mai mulți proprietari de câini au observat un șarpe negru, mare, care zăcea lângă parcul local pentru câini, din oraș. Șarpele a fost găsit nemișcat, cu un porc spinos la fel de nemișcat înfipt în gură.

SHARE

Aviad Bar, un ecologist al reptilelor de la Autoritatea pentru Natură și Parcuri, a fost la fața locului și a identificat că este un șarpe neveninos din specia de șarpe negru care încerca să mănânce un porc-spin comun.

Șarpe negru surprins în timp ce devorează un porc spinos 

„Din analiza situației, se poate presupune că șarpele a încercat să devoreze porcul și, de îndată ce a decis să-și abandoneze masa neobișnuită, și-a dat seama de amploarea greșelii sale”, a spus Bar.

„Direcția unidirecțională a penelor porcului nu i-a permis șarpelui să scuipe porcul și, în cele din urmă, atât porculul, cât și șarpele au murit în această întâlnire tragică.”

Israelul găzduiește trei specii de porci spini. Dieta unui porc-sac include insecte, mamifere mici, păsări și reptile - inclusiv șerpi.

Citește și: „Musafir” de infarct în curtea casei. Proprietarii au sunat imediat la 112

Autoritatea pentru Natură și Parcuri a explicat că șarpele bici negru este unul dintre cei mai des întâlniți șerpi din Israel, împreună cu cea mai lungă reptilă din Israel. Nu este veninos și este considerat util pentru ținerea sub control a populației de rozătoare.

În Israel trăiesc aproximativ 41 de specii diferite de șerpi, dintre care majoritatea nu sunt periculoase pentru oameni. De fapt, doar nouă specii de șerpi din Israel sunt veninoși.

Șerpii și porcii spinoși, protejați prin lege 

Șerpii veninoși își folosesc veninul pentru a imobiliza prada în timp ce vânează și pentru a se apăra împotriva atacatorilor, în timp ce șerpii neveninoși își ucid prada înghițindu-le de vii sau constrângându-le la moarte.

Deși șerpilor li se dă uneori un nume prost și sunt asociați cu trăsături precum cruzimea și viclenia, adevărul este puțin diferit.

Șerpii sunt foarte importanți în menținerea echilibrului ecosistemului în care trăiesc și sunt de mare ajutor în limitarea proliferării rozătoarelor și a altor dăunători.

Citeșe și: Un bărbat care își plimba câinele a găsit cel mai mare șarpe din Europa

Șerpii și porcii spini sunt animale protejate în Israel. Dacă întâlnesc un animal în primejdie, oamenii sunt rugați să îl raporteze la Autoritatea Parcurilor și Naturii sunând la *3639 și vor veni să se ocupe de situație.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te