Fenomenul Barbie a reușit să îl sperie pe Putin. Măsură de ultimă oră luată în Moscova.
Filmul care a avut încasări de peste un miliard de dolari, fiind lansat în cinematografe doar în urmă cu două săptămâni.
Producția nu rulează nici în Rusia, pentru că studiourile care au realizat-o s-au retras de pe această piață, după ce Putin a invadat Ucraina, scrie spotmedia.ro.
Citește și: Ambasadorul Ucrainei la București: România va ajuta la reconstruția țării în valoare de 400 miliarde
Chiar dacă nu a ajuns în cinematografe, rușii au făcut o pasiune pentru film. Pe rețelele sociale sunt mii de poze cu tineri care se îmbracă la fel ca Barbie și Ken.
Să interzicem Barbie!
Barbie este o elegie despre libertate, despre egalitatea între sexe, despre identitate și aspirațiile individuale. E despre tot ce neagă, cu violență, Vladimir Putin poporului rus și vrea să distrugă în Ucraina, țara pe care a invadat-o.
Marina Butina, 34 de ani, membră a Dumei de Stat, o agentă FSB, condamnată în SUA, în absență, pentru spionaj, a cerut ca rușii care văd filmul să fie amendați, iar păpușile Barbie să fie interzise.
„Avem propriile noastre păpuși... Barbie împreună cu compania Mattel ar trebui să fie scoase de pe piață. Pentru că ei aduc LGBTQ aici. Să-i lăsăm să promoveze LGBTQ acolo în Occident. Noi nu avem nevoie de asta”, a declarat deputata Marina Butina.
Probabil, agenta FSB exprimă exact gândirea șefului ei și a aliaților săi, deranjați de impactul filmului asupra cetățenilor ruși.
Citește și: La Centrala Nucleară Zaporoje nu sunt semne de mine sau explozibili, spune AIEA
„Ador filmele. Mă refer la marile premiere ale anului - Barbie și Oppenheimer. Abia aștept să le văd și m-am gândit să mă duc în Kazahstan, dacă aici nu se poate”, a declarat un student rus pentru cotidianul „The Moscow Times”.
Dictatorii au prostul obicei de a fi duplicitari. Au un mod de comportament alături de apropiați și unul cu totul diferit în public.
Mesajul lui Putin, transmis prin reprezentanții săi, exprimă de fapt temerea că tinerii Rusiei vor reuși la un moment dat să reînceapă protestele și să-i conteste din nou autoritatea, cum s-a întâmplat în urmă cu un deceniu.