Dronele ucrainene au lovit infrastructura energetică din Kursk, Rusia. Războiul se întoarce la Putin

DE Daniel Toșa | Actualizat: 05.10.2023 - 09:01
Dronele ucrainene au lovit infrastructura energetică din Kursk, Rusia - Foto: Profimedia Images - Caracter ilustrativ

Dronele ucrainene au atacat infrastructura din regiunea Kursk din sud-vestul Rusiei, provocând întreruperi de energie electrică, a declarat joi un oficial local rus.

SHARE

"Dronele ucrainene au atacat infrastructura din districtele Sudzhansky, Korenevsky și Glushkovsky în această seară. Există întreruperi de energie electrică", a scris pe Telegram guvernatorul din Kursk, Roman Starovoit.

Dronele ucrainene au lovit infrastructura energetică din Kursk, Rusia. Războiul se întoarce la Putin

Echipele de urgență au început deja să restabilească energia electrică, a adăugat el.

Kursk, care are graniță comună cu regiunea ucraineană Sumî, situată în nord-estul țării, este una dintre mai multe provincii rusești de frontieră care au raportat aproape zilnic atacuri cu drone ucrainene în ultimele luni, în condițiile în care războiul se extinde tot mai mult pe teritoriul rusesc.

Atacul de noaptea trecută vine după un alt atac puternic de alaltăieri al Ucrainei asupra regiunilor Kursk, Briansk și Belgorod unde cel puțin 31 de drone au lovit mai multe clădiri și au făcut scrum mai multe mașini.

Citește și: VIDEO 31 de drone ucrainene au făcut prăpad în Rusia. Clădiri și mașini făcute scrum în Belgorod

Agenția de știri rusă TASS relatează că cel putin 19 drone au fost doborâte deasupra Belgorodului, dar mai multe clădiri printre care și "o clădire administrativă din Belgorod, o casă din satul Shishino, districtul Belgorod, și trei mașini au fost avariate", potrivit guvernatorului regional Viaceslav Gladkov.

Ucraina împinge „încet-încet” Rusia afară, dar lipsa de arme provoacă dificultăți

Ucraina împinge "încet, dar sigur" Rusia afară de pe teritoriul său, dar lipsa armelor și a munițiilor ridică dificultăți, a declarat președintele Ucrainei.

"Dificultatea este că câmpurile sunt minate. Dificultatea este că există o lipsă de arme și muniții, în special o mare lipsă de apărare antiaeriană", a declarat miercuri președintele Volodimir Zelenski într-un interviu acordat canalului italian Sky TG24.

Citește și: Flotă rusă fuge dintr-o zonă a Mării Negre sensibilă și pentru România. Speriată de dronele Ucrainei

El a precizat că există un "deficit de apărare aeriană", care este importantă pentru contraofensivă, dar și pentru protejarea populației.

Apropierea iernii ar putea reprezenta o altă provocare pentru ucraineni, inclusiv pentru "toți cetățenii noștri, toți civilii noștri, oamenii obișnuiți care muncesc și soldații noștri", a spus el.

"Trebuie să trecem prin această iarnă cu demnitate, fără a pierde inițiativa pe care o avem pe câmpul de luptă", a spus el, adăugând că "intimidările" din partea Rusiei se vor intensifica probabil în timpul lunilor reci. 

Vorbind despre angajarea în posibile negocieri cu Moscova, Zelenski a declarat că președintele rus Vladimir Putin "nu este capabil să negocieze nimic cu nimeni", citând retragerea Rusiei în iulie din acordul privind grânarele din Marea Neagră negociat de ONU și Turcia.

"Chiar și după ce și-a dat promisiunea și a convenit cu secretarul general al ONU, cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, tot a sărit din această inițiativă privind cerealele", a spus Zelenski. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te