Donald Trump, gată să-i pună Europa „pe tavă” lui Putin. „Voi tăia imediat ajutorul pentru Kiev”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 17.06.2024 - 10:18
Donald Trump, gată să-i pună Europa „pe tavă” lui Putin. „Voi tăia imediat ajutorul pentru Kiev” - Foto: Profimedia images

Donald Trump, gată să-i pună Ucraina „pe tavă” lui Putin. Fostul președinte american Donald Trump a criticat sâmbătă amploarea sprijinului american pentru Ucraina și a declarat că, dacă va fi reales în noiembrie, va "rezolva imediat această problemă".

SHARE

Donald Trump, contracandidatul lui Joe Biden la alegerile din Statele Unite și un „prieten” al dictatorului Vladimir Putin este gata să arunce în haos Europa în cazul în care va fi reales la Casa Albă.

Donald Trump, gată să-i pună Ucraina „pe tavă” lui Putin. „Voi tăia imediat ajutorul pentru Kiev”

La un miting de campanie din Detroit, SUA, Trump l-a criticat pe președintele ucrainean Volodymyr Zelenski, numindu-l "cel mai mare agent de vânzări din toate timpurile" pentru eforturile Kievului de a obține sprijinul SUA în efortul său de a apăra Ucraina împotriva agresiunii rusești la mai mult de trei ani de la invazia totală a Moscovei.

"Tocmai a plecat acum patru zile cu 60 de miliarde de dolari, ajunge acasă și anunță că are nevoie de încă 60 de miliarde de dolari. Nu se termină niciodată", a spus Trump.

"Voi rezolva această problemă înainte de a prelua Casa Albă în calitate de președinte ales", a spus Trump, candidatul republican la alegerile americane, potrivit Politico.

Citește și: Germania se pregătește de război. Stațiile de metrou, beciurile devin buncăre. Recrutare obligatorie

Realegerea lui Trump în SUA ar deschide „poarta” invaziei Rusiei în Europa

Aliații occidentali ai Ucrainei au depus eforturi pentru a asigura asistență pe termen lung pentru Kiev, pe fondul temerilor că posibila realegere a lui Trump ar putea reduce sprijinul SUA.

Administrația Biden a extins săptămâna trecută garanțiile de securitate pe termen lung pentru Ucraina. Aceasta a urmat aprobării Congresului în aprilie a unui ajutor de peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

Citește și: Putin ameninţă România. "În special în ţările mai mici trebuie să se gândească cu ce se joacă"

Țările NATO au avansat săptămâna trecută cu un plan pentru ca alianța să preia locul SUA în coordonarea ajutorului militar pentru Ucraina, o schimbare percepută pe scară largă ca un efort de a "proteja împotriva lui Trump" Grupul de contact pentru apărarea Ucrainei.

Citește și: Garry Kasparov prevestește invazia Rusiei în Europa: „Putin nu se va opri la Kiev”. România, o țintă

Vicepreședintele american Kamala Harris a anunțat sâmbătă un pachet de ajutor de 1,5 miliarde de dolari pentru Ucraina, axat în principal pe sectorul energetic și asistența umanitară. Harris a dezvăluit pachetul în cadrul unui summit de două zile pentru pace în Ucraina, desfășurat în Elveția. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te