Deutsche Bahn îşi anulează toate trenurile pe distanţe lungi. Grevă şi în sectorul aero şi porturi

DE Florin Budescu | Actualizat: 24.03.2023 - 10:47
Deutsche Bahn îşi anulează toate trenurile pe distanţe lungi. Grevă şi în sectorul aero şi porturi - Foto: Wikimedia/Tobias Nordhausen/CC BY 2.0

Germania se pregătește luni pentru perturbări majore în transportul la nivel național, după ce sindicatele au anunţat o grevă de o zi, în sectorul Transporturilor. Nu vor funcționa trenuri de lungă distanță și majoritatea celor regionale vor fi anulate.

SHARE

Operatorul feroviar german Deutsche Bahn a anunțat că luni nu vor circula trenuri de lungă distanță, din cauza grevelor de transport la nivel național.

Detsche Bahn anulează trenurile de lungă distanţă

Decizia a venit după ce sindicatele EVG și Verdi au anunțat o grevă menită să paralizeze secțiuni mari ale sistemului de transport public.

Grevele vin pentru că angajații germani din multe sectoare cer majorări semnificative ale salariilor, pentru a ține pasul cu inflația.

„Acest lucru va afecta toate operațiunile feroviare germane, deoarece angajații din toate zonele Deutsche Bahn și de la alte companii feroviare au fost chemați să intre-n grevă”, a spus operatorul, conform Deutsche Welle.

Citeşte şi: Un trompetist a provocat o grevă japoneză, la Filarmonică. Ciudat este că nu există un temei legal

„Traficul pe distanțe lungi al Deutsche Bahn este prin urmare complet întrerupt”, a concluzionat DB.

"Potrivit declaraţiilor sindicatului, primele efecte ale grevei angajaţilor sunt posibile încă de duminică seara. Marţi, numeroase trenuri vor fi anulate din cauza efectelor grevei", a adăugat acesta.

Compania i-a îndemnat pe pasageri să amâne călătoriile planificate pentru luni, pentru a doua zi, acolo unde este posibil.

Citeşte şi: Avertizare de călătorie. Însoțitorii de bord Ryanair din Belgia sunt în grevă în perioada următoare

După anunţurile sindicatului, cel mai aglomerat aeroport din Germania, Aeroportul Frankfurt, a declarat că va anula tot traficul aerian regulat lunea viitoare.

„Toate sarcinile care permit operațiuni complete de zbor sunt suspendate din cauza grevei”, a anunțat compania de operare a aeroportului, Fraport.

Aeroportul din München, al doilea cel mai aglomerat hub al țării, a declarat că nu vor exista zboruri de pasageri duminică și luni.

Salarii mai mari

Cele două sindicate, reprezentând mii de muncitori, au cerut o grevă majoră a transporturilor, ca parte a eforturilor lor pentru salarii mai bune.

Acțiunea de o zi va afecta trenurile, avioanele, transportul maritim și tranzitul local. Grevele sunt cele mai recente dintr-o serie de proteste ale sindicatelor de transport, din ultimele luni.

Ele vin în timp ce germanii se luptă cu o rată a inflației de peste 8%, după ce invazia Rusiei în Ucraina a majorat prețurile alimentelor și energiei.

Efect masiv

Frank Werneke, șeful Verdi, a declarat că greva va avea un „efect masiv” în toată țara.

Aproape 380.000 de pasageri „nu vor putea călători”, din cauza grevelor, a avertizat ADV, asociația germană a aeroporturilor.

Aproximativ 120.000 de angajați Verdi, care lucrează în toate aeroporturile germane, cu excepția Berlinului, lucrătorii de tranzit local în șapte din cele 16 state ale Germaniei și lucrătorii de la autostrăzi și porturi sunt așteptați să participe la grevă.

Greva este programată să înceapă luni la miezul nopții și va afecta serviciile pe tot parcursul zilei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te