Un trompetist a provocat o grevă japoneză, la Filarmonică. Ciudat este că nu există un temei legal

DE Alexandru Pop | Actualizat: 03.03.2023 - 09:36
Un trompetist a provocat o grevă japoneză, la Filarmonică. Ciudat este că nu există un temei legal - Foto: captură video YouTube/Centrul Cultural Dragan Muntean Deva

Mai mulți artiști de la Filarmonica de Stat Sibiu vor continua acțiunile de protest, purtând banderole albe la mâini și în cadrul următoarelor concerte pe care le vor susţine în zilele următoare. Cauza protestului este concedierea unui coleg trompetist.

SHARE

Protestatarii cer conducerii instituției să rezolve problemele apărute în ultima perioadă, susținându-l pe Dumitru Trocin, trompetistul căruia nu i-a fost prelungit contractul de muncă pe perioadă nedeterminată.

Un trompetist a provocat greva japoneză

Reprezentanții Filarmonicii sibiene spun că nu există temei legal pentru solicitările sindicatului.

Sindicatul Artiștilor Instrumentiști din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu (SAIFS) continuă acțiunile începute în urmă cu zece zile.

Membrii vor concerta și la evenimentul următor cu banderole albe pe brațe.

Citeşte şi: Grevă în mai multe sectoare de activitate din Franța. Ce pot face românii care întâmpină probleme

„SAIFS continuă acțiunile pentru a atrage atenția autorităților și a opiniei publice, ca urmare a lipsei totale de disponibilitate arătată de către conducerea instituției pentru rezolvarea problemelor existente.

Începute în urmă cu 10 zile, acțiunile artiștilor din cadrul SAIFS continuă și în perioada următoare, din cauza refuzului constant al conducerii Filarmonicii de Stat Sibiu de a remedia problemele semnalate de către sindicaliști.

Citeşte şi: Avertizare de călătorie. Însoțitorii de bord Ryanair din Belgia sunt în grevă în perioada următoare

Astfel, membrii de sindicat vor purta banderole albe la braț și la concertul din această săptămână, pentru a atrage atenția autorităților și opiniei publice asupra situației create în cadrul instituției, fără a afecta în niciun fel actul artistic prezentat spectatorilor din sală”, conform unui comunicat de presă dar de SAIFS, citat de Ora de Sibiu. 

Sindicatului Artiștilor Instrumentiști din Filarmonica de Stat Sibiu a debutat acțiunea în 23.02.2023 pentru „creșterea gradului de implementare a măsurilor de integritate la nivelul instituției conform Transparenței Instituționale și a Strategiei Naționale Anticorupție și în susținerea trompetistului Dumitru Trocin, căruia conducerea a decis să nu îi prelungească contractul, prin încadrarea pe perioada nederminată, într-un post vacant pe care tânărul muzician îl câștigase prin concurs public, acum 3 ani, în data de 27.01.2020”, se mai arată în comunicat.

În urma declarațiilor făcute de sindicaliști, reprezentanții instituției de cultură spun că solicitările expuse de ei nu au temei legal.

„Filarmonica de Stat Sibiu este obligată să respecte legislația muncii în vigoare, iar pentru solicitările sindicatului expuse în comunicatul SAIFS dat publicității astăzi, 2 martie, nu există temei legal”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te