Data exactă când Putin ar putea lansa atacul asupra Europei. Belarusul va fi „trăgaciul” Kremlinului

DE Daniel Toșa | Actualizat: 02.02.2024 - 19:59
Data exactă la Putin ar putea lansa al Treilea Război Mondial. Belarusul va „trăgaciul” Kremlinului - Foto: Profimedia images

Data exactă la care Putin ar putea lansa al Treilea Război Mondial. Un renumit expert internațional în război de la Universitatea Buckingham din Marea Britanie a prezis data exactă la care Putin va lansa atacul spre NATO.

SHARE

Data exactă la care Putin ar putea lansa al Treilea Război Mondial. Cu alegerile „câștigate” dinainte să fie programate, dictatorul rus, Vladimir Putin, ar putea dezlănțui primele lovituri ale celui de-al Treilea Război Mondial chiar din acest an.

Data exactă la care Putin ar putea lansa atacul asupra Europei. Belarusul va fi „trăgaciul” Kremlinului

Putin minează democrația și candidează la un nou mandat de preștedinte în 17 martie 2024, deși așa-zisele alegeri din Rusia sunt o mascaradă. Dictatorul rus este deja dat câștigător încă de anul trecut chiar de purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, care declara că „alegerile din Rusia sunt doar o pierdere de timp și bani”.

Profesorul Anthony Glees, un expert în război de la Universitatea Buckingham din Marea Britanie a numit data exactă la care Putin ar putea declanșa un război împotriva lumii.

Glees a atras atenția țărilor NATO că trebuie să fie pregătite pentru o posibilă confruntare cu Rusia din 18 martie 2024. Această dată nu este aleasă întâmplător, ci coincide cu a doua zi după victoria deja previzibilă a lui Putin la alegeri.

Cine va face prima mișcare?

Potrivit analizei expertului în război, nu Putin va fi cel care va face prima mișcare, ci președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko.

Dictatorul de la Minsk este o marionetă păpușată în totalitate de Putin, iar expertul britanic spune că acesta va reclama Kremlinului o încălcare a frontierei de către Polonia sau Ucraina și va "riposta" cu un atac în consecință.

Citește și: Un înalt oficial NATO spune când Rusia va ataca Europa. „Pregătiți-vă de un război catastrofal”

Imediat după primul atac al Belarusului, țările NATO vor începe să se mobilizeze, dar până la momentul în care acest lucru ar putea fi realizat, forțele rusești declanșau atacul pentru cuceri țările baltice și poate Polonia.

"Părerea mea este că Putin nu își așteaptă timpul și plănuiește să se întâmple ceva înainte de 2040. Putin și-a angajat deja guvernul la o creștere cu 40% a bugetului militar. Acest lucru este absolut masiv și înseamnă mari probleme, pentru Ucraina, desigur, dar și pentru NATO și, în special, pentru acei membri NATO care au făcut parte din URSS și din sistemul său de state-satelit.

Ce trebuie să facă NATO?

Expertul britanic a continuat să detalieze ce ar trebui făcut de către țările NATO pentru a se pregăti pentru un război potențial iminent cu Rusia.

„Primul lucru care trebuie făcut este să lăsăm Ucraina să-l învingă pe Putin în mod decisiv înainte de alegerile prezidențiale rusești din martie".

Citeşte şi: Semnele că Putin pregătește războiul cu NATO. Declarațiile „în oglindă” ca înainte de 24 februarie

În al doilea rând, ar trebui să-i facem pe oameni să se gândească la nevoia de recrutare, dacă se va ajunge la limită. De asemenea, ar trebui să se lucreze la măsurile de apărare civilă. În cele din urmă, ar trebui să continuăm să facem ceea ce facem, adică să cheltuim mult mai mulți bani pentru apărare și să continuăm să facem exercițiile NATO.

Citește și: Europa se pregătește de război cu Rusia. Franța și Germania vorbesc de mutarea la economia de război

Trebuie să folosim aceste exerciții pentru a-i demonstra lui Putin că îl vom nimici în câteva minute după ce orice soldat rus va pune un picior pe partea NATO a graniței, iar dacă vrem să evităm o repetare a anilor 1930 trebuie să învățăm lecțiile anilor 1930.

Nu îl vom liniști niciodată pe Putin, îl putem distruge doar dacă va încerca să ne elimine.”, a declarat profesorul Anthony Glees, potrivit DailyStar.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te