„Creierul lui Putin” se întoarce împotriva liderului rus cu avertismentul: „Regele ploilor”

DE Daniel Toșa | 14.11.2022 - 10:12
„Creierul lui Putin” se întoarce împotriva liderului rus cu avertismentul: „Regele ploilor” - FOTO: Profimedia

Alexander Dugin, cunoscut ca ideologul lui Vladimir Putin l-a criticat deschis pe președinte și a lansat un avertisment voalat de "rege al ploilor" după retragerea Rusiei din Herson.

SHARE

Ultranaționalistul Alexander Dugin, cunoscut sub numele de "Creierul lui Putin", l-a numit pe președintele rus un autocrat cu putere supremă asupra războiului, acuzându-l că a "predat" orașul pe 12 noiembrie.

El a spus că retragerea subminează ideologia rusă prin faptul că nu a reușit să apere "orașele rusești".

La 30 septembrie, președintele Putin a anexat oficial la Rusia patru provincii ucrainene, inclusiv regiunea sudică Herson.

Dugin, a cărui fiică a fost ucisă într-o explozie de mașină la Moscova la începutul acestui an, a declarat că un autocrat are responsabilitatea de a-și salva singur națiunea sau de a se confrunta cu soarta de "rege al ploilor", potrivit Institutului pentru Studiul Războiului (ISW).

Citește și: VIDEO Istoria lui Ionuț Butoi, veteran rănit în Afganistan, devenit campion olimpic. Trăiesc să ajut

Grupul de reflecție american a precizat că citatul este o referire la cartea "The Golden Bough" a lui Sir James Frazer, în care un rege a fost ucis pentru că nu a fost capabil să aducă ploaia pe fondul unei secete.

ISW a adăugat: "Dugin a mai precizat că autocratul nu poate repara această abatere de la ideologie doar cu apariții publice, menționând că "autoritățile din Rusia nu pot preda nimic altceva" și că "limita a fost atinsă".

Citește și: VIDEO Teroristul de la Istambul care a ucis șase persoane și a rănit alte 81, arestat

Dugin s-a referit apoi la utilizarea armelor nucleare tactice.

Potrivit ISW: "El (Dugin) a sugerat, totuși, că Rusia trebuie să se angajeze la ideea rusă, mai degrabă decât să urmărească utilizarea "stupidă" a armelor nucleare."

Pierderea Hersonului ar putea prăbuși dictatura lui Putin în Rusia

Pierderea orașului Herson, în sudul Ucrainei, se adaugă la lista de eșecuri tot mai mari suferite de Rusia, care a pierdut peste 77.000 de soldați de la începutul războiului, potrivit estimărilor ucrainene.

Rusia și-a publicat rareori propriile cifre, iar estimările sale au fost mult mai mici decât cele ale Ucrainei. Ambele cifre au fost analizate ca nefiind exacte de către observatori externi.

Lui Dugin i s-au alăturat alte personalități naționale care și-au exprimat frustrarea față de retragerea de la Kherson.

Prezentatorul televiziunii ruse de stat Vladimir Solovyov, supranumit "vocea lui Putin" datorită susținerii sale pentru președinte, și-a exprimat frustrarea față de faptul că forțele Moscovei au aruncat în aer poduri în timp ce se retrăgeau din Kherson.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te