COVID -19 Liderii unei biserici evanghelice din Noua Zeelandă, avertizați că vor fi urmăriți penal

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.09.2020 - 17:09
Mount Roskill Evangelical Fellowship Foto: www.nzherald.co.nz

43 de cazuri de infecție cu COVID-19 sunt legate de Mount Roskill Evangelical Fellowship, acolo unde poliția a descoperit mai multe încălcări ale regulilor de protecție sanitară.

SHARE

Poliția i-a avertizat pe liderii acestui cult că ar putea fi urmăriți penal dacă se adună din nou, încălcând restricțiile guvernamentale.

Ofițerii au fost chemați să închidă întâlnirea pentru rugăciune de la Mount Roskill Evangelical Fellowship, la 15 august, în timp ce Auckland se afla sub restricții de nivel 3 de alertă, iar adunările erau limitate la cel mult 10 persoane. Poliția a descoperit mai multe încălcări ale regulilor și i-a avertizat pe liderii cultului să respecte restricțiile.

Membrii cultului religios au fost înștiințați cu privire la amenințarea Covid pe 26 august, după ce au fost descoperite cinci cazuri pozitive care s-ar fi infectat la biserică. 

Patru zile mai târziu, pe 30 august, autoritățile de sănătate publică au sfătuit toți membrii clubului să fie testați pentru Covid-19 ca măsură de precauție

Mount Roskill Evangelical Fellowship a devenit însă cel mai mare focar de coronavirus din Noua Zeelandă.  

Patruzeci și trei de cazuri de coronavirus sunt acum legate de aceastp biserică, cu șase cazuri noi raportate astăzi de directorul general al sănătății, dr. Ashley Bloomfield.

Un subgrup de 22 de persoane din cele 43 s-a infectat la înmormântare din 2 septembrie și după vizitele făcute familiei îndoliate.

Bloomfield a spus că o persoană infecctată,  care făcea parte din grupul bisericesc, a vizitat casa celor în doliu, fără să aștepte rezultatul testului pentru Covid-19.

Toți cei care au intrat în contact cu persoanele infectate, inclusiv toate cele 48 de persoane la înmormântare,  au fost izolate și au fost testate.

Pe de altă parte, un club de rugby asociat de 20 ani cu Mount Roskill Evangelical Fellowship le-a cerut public oamenilor să fie plini de compasiune față de biserică.

Un expert în religie din Noua Zeelandă a spus că biserica se află la extrema fundamentalistă al spectrului creștinismului protestant evanghelic, conform stuff.co.nz . Foști membri ai acestui cult spun că după ce au părăsit această biserică, cei care rămăseseră se făceau că nici nu i-ar fi cnoscut vreodată. 

  

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.