Un constructor a fost șocat să descopere o geantă masivă de bani ascunsă în pereții unei proprietăți la care lucra - dar a sfârșit prin a fi un blestem, nu o binecuvântare.
Bob Kitts, un muncitor stabilit în SUA, lucra la o proprietate din apropierea lacului Erie, Cleveland, când a descoperit o cutie cu 190.000 de dolari ascunsă într-un perete.
„Am smuls colțul unuia dintre ele. Am văzut câți bani sunt m-a luat amețeala”, spune bărbatul.
Citește și: Oficial NATO: Alianța, pregătită pentru confruntare directă cu Rusia. România, „o linie roșie”
El găsit o cutie de carton cu 33.000 de dolari, precum și plicuri care conțineau 155.000 de euro.
„Comoara din perete” le-au luat mințile
Kitts făcea lucrări la casă în numele Amandei Reece, care a revendicat banii și i-a oferit bărbatului doar 10% din sumă.
Acesta a considerat însă că 40% ar fi o sumă mai echitabilă, iar aici au început problemele.
Citește și: Partidul premierului austriac Karl Nehammer câștigă alegerile regionale, dar pierde majoritatea
Banii, toți în bancnote marcate din anii 1920, au fost revendicați ulterior și de moștenirea Dunne, care a implicat 21 de moștenitori.
Dar până să se ajungă la aceste detalii juridice, o mare parte din bani dispăruseră deja, iar proprietara casei unde au fost găsiți banii plecase în vacanță.
Ea a declarat că a cheltuit 14.000 de dolari pentru o excursie cu mama ei în paradisul insular Hawaii și că i s-au furat 60.000 de dolari.
În ciuda faptului că nu a raportat niciodată problema la poliție, ea spune că banii fuseseră ascunși într-o cutie de pantofi din dulapul ei.
De asemenea, ea susține că a vândut o parte din moneda veche unor colecționari de monede.
Kitts a spus apoi că Reece l-a acuzat că a furat banii, iar atmosfera din jurul întregii descoperiri magice s-a acutizat într-o clipită.
Problema a fost rezolvată după ce instanțele de judecată s-au implicat. Reece a renunțat la pretențiile sale asupra celor 25.000 de dolari rămași, iar 13,7% au revenit lui Kitts.
Ceea ce a rămas a fost împărțit celor 21 de moștenitori ai averii Dunne.
„Cazul lăcomiei”
Gid Marcinkevicius, un avocat care a reprezentat moștenirea Dunne, a declarat: "L-am numit cazul lăcomiei.
"Dacă aceste două persoane s-ar fi înțeles și-ar fi rezolvat disputele și ar fi împărțit banii, moștenitorii nu ar fi avut cunoștință de acest lucru.
"Pentru că nu au fost capabili să se înțeleagă și să împartă în mod rațional, au pierdut amândoi."
Bărbatul care a făcut lucrările în casă susține că a fost portretizat ca fiind lacom și că, drept urmare, a pierdut afaceri în zonă, relatează The Sun.
"Nu am fost băiatul rău pe care toată lumea l-a făcut să pară că sunt", a spus el. Nu am făcut nimic greșit. A fost o experiență curată, ceva ce nu se va mai întâmpla. Din acest punct de vedere, a fost destul de fascinant; să vezi acea sumă de bani în fața ta a fost uluitor", a declarat bărbatul care a descoperit comoara din perete, potrivit DailyStar.